Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2023 8:30
Čas čtení 1:43
Tereza Šnajdrová

Kapybara sem, kapybara tam. Vítej na Kapybaratoku aneb když tvůj TikTok ovládnou zvířata

Kapybara sem, kapybara tam. Vítej na Kapybaratoku aneb když tvůj TikTok ovládnou zvířata
Zdroj: Unsplash/Jaime Dantas/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI TIKTOK
Uložit Uložené

Algoritmus TikToku lze jen těžko pochopit. Snadno se může stát, že pokud olajkuješ jedno video s kapybarou, celý tvůj TikTok se promění v Kapybaratok.

Algoritmy na TikToku jsou pro veřejnost záhadné, nepochopitelné a také nepředvídatelné. Uživatelé a uživatelky této populární sociální sítě v posledních týdnech hlásí, že se kvůli jednomu jedinému lajku dostali na naprosto odlišnou stranu TikToku. Stranu, která je chlupatá, ráda se koupe a miluje dobré ovoce. Řeč je o Kabybaratoku, tedy TikToku plném kapybar.

Doporučeno
Doberman boy, Golden Retriever boy nebo Chihuahua boy. Tiktokový trend přirovnává muže k plemenům psů Doberman boy, Golden Retriever boy nebo Chihuahua boy. Tiktokový trend přirovnává muže k plemenům psů 7. března 2023 14:00

Stačí jedno olajkování videa s kapybarou, a než se vzpamatuješ, roztomilá zvířátka se na tebe budou valit ze všech stran. Kapybary vládnou světu a nelze se divit, že hashtag capybaratok se pyšní počtem 148,5 milionu zobrazení. 

Kapybary mají vlastní píseň

Videa a memes s kapybarami se v posledních měsících staly tak populárními, že tito hlodavci z Jižní Ameriky mají i svou vlastní píseň. Díky chytlavému songu postují uživatelé a uživatelky čím dál více sestříhaných videí s kapybarami či obrázky těchto chlupatých savců, jak si užívají koupel, chutné ovoce nebo jak škádlí psy, kteří vyrazili na procházku se svými páníčky či paničkami. 

Píseň oslavující kapybary má naprosto jednoduchý text. Zpívá se v ní: „Ca-py-bara capybara capybara capybara capybara capybara capybara.“ Přesto je ale chytlavá, a jak si ji jednou pustíš, nebudeš ji moct dostat z hlavy. Díky své popularitě byla píseň od ruského umělce použita již nejméně ve 442,8 tisíce příspěvcích, které mají mnohdy i 4 miliony lajků.

Přimhouřená očička a pohodové povahy

TikTok kapybary miluje. Na sociální sítí najdeš stovky videí, jak tvorové jezdí na krokodýlech, skáčou do vody, cestují v autech, nosí srandovní oblečky, koupají se ve vodě, interagují s lidmi nebo prostě jenom žijí. Stačí pohled na jejich rozkošnou srst, přimhouřená očička, k tomu si připočtěme jejich pohodovou povahu a hned je jasné, proč kapybary v současné době patří mezi superpopulární zvířata internetu. 

Doporučeno
Měsíc jsem zkoušela ovládnout TikTok a stát se influencerkou. Uspěla jsem, nebo selhala? Měsíc jsem zkoušela ovládnout TikTok a stát se influencerkou. Uspěla jsem, nebo selhala? 22. února 2024 12:00

Roztomilá zvířata pocházejí z Jižní Ameriky a jsou největšími žijícími hlodavci na světě. Dorůstají délky 100 až 130 centimetrů, v kohoutku měří 50 až 60 centimetrů a v průměru váží 30 až 66 kilogramů. Ty největší kapybary však mohou dokonce dorůst do 176 kilogramů, a není se proto čemu divit, že jsou to velmi pomalá stvoření, která se nejčastěji zdržují ve skupinkách ve vodě. 

Kapybary nejsou ohrožené, spoustu jich můžeš najít ve volné přírodě, a to v Jižní Americe, od Panamy až po severovýchodní Argentinu. Hlodavci se živí vodními rostlinami, trávou, kůrou nebo výhonky a plody. V přírodě se dožívají 4 až 8 let, a v lidské péči pak dokonce 8 až 12 let. 

Více článků o TikTok trendech najdeš v samostatném tématu TikTok. A pokud s touto sociální sítí teprve začínáš nebo hledáš inspiraci na zajímavé profily, mrkni na naše tipy na tiktokové účty.
Domů
Sdílet
Diskuse