Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. března 2023 11:50
Čas čtení 1:36
Dominik Vetrák

V 2. sérii The Last of Us bude mnohem více infikovaných a akce, slibují tvůrci. V první sérii zásadně změnili žánr

V 2. sérii The Last of Us bude mnohem více infikovaných a akce, slibují tvůrci. V první sérii zásadně změnili žánr
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US
Uložit Uložené

Tvůrci seriálu prozradili první informace o 2. sérii.

Tvůrci seriálu The Last of Us poskytli rozhovor pro hollywoodský magazín Variety, ve kterém prozradili několik zajímavosti. Uvědomují si, že řada diváků očekávala, že seriál bude akčnější a bude v něm více infikovaných. Od začátku se však rozhodli, že pokud tyto scény neplní i příběhový účel, vyškrtnou je.

Doporučeno
The Last of Us: Jaké změny nás čekají v druhé sérii a objeví se Bella Ramsey opět jako Ellie? The Last of Us: Jaké změny nás čekají v druhé sérii a objeví se Bella Ramsey opět jako Ellie? 13. března 2023 16:45

Nepřímo tak prozradili, že ze hry, která byla značně akční, udělali dramatický seriál s občasnou akcí. Tvůrci také nechtěli, aby Joel a Ellie v seriálu v každé epizodě zabíjeli desítky nepřátel.

Jak jsme však zmínili i v našem komentáři, to, že by ve světě kolem Joela a Ellie byli další infikovaní a nepřátelé, neznamená, že by je museli všechny zlikvidovat. Tvůrci mohli ukázat nebezpečnější svět, ve kterém se infikovaní a zlí lidé nacházejí, a Joel s Ellie si s nimi musí poradit, ať už vyjednáváním, vyhýbáním se jim, nebo tak, že by je tiše zneškodnili. Ne všechny konflikty musí vyústit v akční přestřelky.

The Last of Us
Zdroj: HBO Max

Ve hře nemá hráč na výběr a nepřítele musí buď obejít, nebo zlikvidovat, ale v seriálu se mohou navzájem dohodnout či diskutovat o tom, že se prostě nezabijí a budou se ignorovat. Těch možností je mnoho, ale všechny by znamenaly, že svět The Last of Us by nepůsobil tak prázdně.

Zatím nás tvůrci naučili jen to, že právě v okolním světě je to bezpečnější než v karanténních zónách či kolem bydlišť a základen lidí (to je holý fakt, protože nejvíce smrtí se událo v blízkosti takových osídlení či přímo v nich).

Tvůrce seriálu Craig Mazin v rozhovoru pro server Collider přislíbil, že infikovaných bude v druhé sérii mnohem více a že možná přidají i nové druhy infikovaných. Je možné, že diváci uvidí zbrusu nové typy příšer, které nebyly ani ve hrách.

Doporučeno
Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš 25. července 2023 12:30

Mazin v podcastu k seriálu prozradil také to, že v druhé sérii mnohem více využijí koncept propojených infikovaných, kteří spolu komunikují přes úponky cordycepsu. Když na ně postavy v druhé sérii stoupnou, způsobí to peklo.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Tvůrci tak možná reagují na další kritiku seriálu. Koncept „hive mind“, tedy propojeného myšlení infikovaných, vymysleli originálně pro seriál a ve hře nic takového není (tvůrce her Neil Druckmann přiznal, že je to úžasný nápad a že ho štve, že to ve hře neudělali, takže to možná bude v případné třetí části).

Od chvíle, kdy tvůrci tento koncept divákům v druhé části představili, ho do konce série ani nezmínili, takže to působí neuceleně a tak trochu zbytečně. Jedno je jisté: druhá série bude mnohem masivnější.

Domů
Sdílet
Diskuse