Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2023 v 18:34
Čas čtení 0:52
Adéla Ježková

Keanu Reeves: V začátcích mi říkali, abych si změnil jméno. Je prý „moc etnické“

Keanu Reeves: V začátcích mi říkali, abych si změnil jméno. Je prý „moc etnické“
Zdroj: Lionsgate US
FILMY A SERIÁLY KEANU REEVES ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kanadský herec Keanu Charles Reeves se nejvýrazněji proslavil v hlavní roli postavy Neo v kultovní trilogii Matrix či v úspěšné filmové sérii John Wick. V nedávném rozhovoru se podělil o své vzpomínky z hereckých začátků.

V podcastovém pořadu SmartLess, na který upozorňuje deník Insider, vzpomínal Reeves na to, jaké to bylo, když v polovině 80. let začínal s herectvím. „Ve dvaceti jsem jel svým úplně prvním autem do Hollywoodu. Když jsem tam dorazil, chtěli mi změnit jméno. Říkali: ‚Keanu... To je příliš etnické,‘“ nechal se slyšet s tím, že ho poznámka dost rozčílila. 

I tak ho ale podnítila k tomu, aby přemýšlel nad jiným jménem. V tom novém chtěl spojit iniciály svého křestního a prostředního jména: Keanu Charles. „Říkal jsem si: ‚Dobře, tak jak se budu jmenovat? Templeton?‘ Nakonec jsem si začal říkat Casey Reeves. Ach, můj bože,“ vzpomínal známý herec.

Keanu? Casey?

Nové jméno ale neznělo tak dobře jako Keanu. A to nejspíš proto, že na něj herec neslyšel. „Na konkurzech na mě volali ‚Casey?‘ a já jsem se ani nepodíval,“ popsal Reeves s tím, že nakonec svým agentům řekl, že své jméno prostě změnit nemůže.

Doporučeno
Keanu Reeves jednou rozbil hlavu kolegovi při nezdařené kaskadérské scéně během natáčení Johna Wicka Keanu Reeves jednou rozbil hlavu kolegovi při nezdařené kaskadérské scéně během natáčení Johna Wicka 25. března 2023 v 9:15

„V jedné z prvních her, ve které jsem účinkoval, jsem hrál Johna Proctera a jedna z replik zněla: ‚Protože je to moje jméno, protože nemůžu mít jiné.‘ To ve mně rezonovalo,“ dodal herec.

Jméno Keanu v havajštině znamená „chladný vánek nad horami“. Herec se narodil v libanonském Bejrútu. Jeho otec se narodil na Havaji, má britské, portugalské, indiánské, havajské a čínské předky a jeho matka pochází z Anglie. 

Domů
Sdílet
Diskuse