Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu

Tabu (1994)

Romana Šmuclera si z nedávné doby pamatujeme spíš jako kritika proticovidových opatření v all black outfitu. V devadesátkách ale prezident stomatologické komory uváděl společenský pořad Tabu. Ten si kladl za cíl osvětlit opomíjená společenská témata a zabýval se nejen různými sexuálními fetiši, ale i třeba vyvoláváním duchů.

Doporučeno
Quentin Tarantino slaví šedesátku. Vybrali jsme jeho nejlepší filmy Quentin Tarantino slaví šedesátku. Vybrali jsme jeho nejlepší filmy 27. března 2023 v 8:30

Pořad se většinou skládal z reportáže a přiblížení dané problematiky a následného odpovídání hosta*hostky na dotazy diváctva. Pokud se na pořad podíváme dnešní optikou, může nás zarazit exotizace sexuálních menšin a jakási honba za senzací. Nutno říct, že v polovině devadesátých let šlo daleko více i o odkrývání témat, která se za totality zuby nehty držela pod pokličkou. Pořad na televizi Nova běžel od roku 1994, a přestože se vysílal v pozdních večerních hodinách, těšil se poměrně velké sledovanosti.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 6 z 9
Domů
Sdílet
Diskuse