Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. dubna 2023 20:06
Čas čtení 2:13
Dominik Vetrák

Disney oznámilo Star Wars s Rey Skywalker a dva další filmy. Pusť si také první trailer na seriál Ahsoka

Disney oznámilo Star Wars s Rey Skywalker a dva další filmy. Pusť si také první trailer na seriál Ahsoka
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Disney konečně oznámilo nové filmy ze světa Star Wars. O čem budou a kdo je zrežíruje?

Poslední film ze světa Star Wars vyšel v roce 2019 pod názvem Star Wars: Rise of the Skywalker. Studia Lucasfilm a Disney od té doby čelí kritice za to, že nevyužívají značku Star Wars tak, jak by se patřilo. Dnes se tuto image pokusila změnit, když ohlásila rovnou 3 nové celovečerní projekty ze světa Star Wars. Informuje o tom The Verge.

V první řadě se vrátí herečka Daisy Ridley, a to jako Rey Skywalker. Dostane vlastní film, který se bude odehrávat 15 let po událostech snímku Rise of the Skywalker a měl by se zaměřit na to, jak Rey vybudovala nový řád rytířů Jedi a stala se hlavou celé organizace. Snímek zrežíruje Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel).

Sharmeen se stane první ženou, která zrežíruje snímek ze světa Star Wars. Scénář napíše Steven Knight, který nedávno nahradil na pozici scenáristy pro nejmenovaný Star Wars Damonda Lindelofa (Leftovers, Watchmen). Je možné, že Lindelof pracoval právě na tomto projektu.

Další film zrežíruje Dave Filoni, který v posledních letech plní roli podobnou Kevinovi Feigemu z Marvelu. Vymýšlí nové seriály a píše pro ně i scénáře. Nyní mu studia Lucasfilm a Disney umožní natočit vlastní celovečerní film.

Ten by měl spojit příběhové linie z „jeho“ seriálů, například Mandalorian, Ahsoka, Book of Boba Fett a další, na kterých pracuje. Děj zasadí mezi události filmů Return of the Jedi a Force Awakens a zobrazí boj zbytku imperiálních jednotek s Novou republikou.

Třetí film zrežíruje James Mangold (Ford vs. Ferrari, Logan, Indiana Jones 5) a zaměří se na minulost, konkrétně 25 000 let před události Skywalker ságy. V příběhu by měl představit úplně prvního rytíře Jedi, který používá Sílu (The Force).

Aktuálně tedy v Lucasfilmu pracují na minimálně čtyřech Star Wars filmech. Kromě tří projektů zmiňovaných výše na svém Star Wars filmu pracuje také Taika Waititi (poslední dvě části Thora). Další film byl šéfem Marvelu Kevinem Feigem údajně zrušen.

Studia Lucasfilm a Disney oznámila tyto novinky na fanouškovské akci Star Wars Celebration v Londýně. Kromě toho ukázala obecenstvu i první ukázky z chystaných seriálů Acolyte a Skeleton Crew (na internet se v dobré kvalitě nedostanou). Zároveň bylo potvrzeno, že druhá a zároveň poslední série seriálu Andor vyjde přibližně v srpnu 2024.

Na závěr tvůrci vydali také první trailer pro seriál Ahsoka, ve kterém bude mít hlavní roli bývalá rytířka Jedi Ahsoka (Rosario Dawson ze seriálu Daredevil). Vzhledem k trailerům a postavám, které se v něm nacházejí, mohou fanoušci Star Wars tento seriál vnímat jako pokračování animovaného seriálu Rebels.

Kromě Ahsoky v něm budou také postavy jako Sabine Wren, Ezra Miller, Hera Syndulla či Thrawn. Děj bude zasazen po událostech 2. série The Mandalorian a Ahsoka bude se Sabine pátrat po Thrawnovi a Ezrovi. V seriálu se objeví také Hayden Christensen jako Darth Vader (zřejmě ve formě flashbacků nebo jako Force Ghost). První část vyjde na Disney+ v srpnu 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse