Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. dubna 2023 10:03
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Rapper musí až do konce života platit Stingovi spoustu dolarů denně

Rapper musí až do konce života platit Stingovi spoustu dolarů denně
Zdroj: Christopher Polk/Getty Images for NARAS
HUDBA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Rapper v roce 1997 bez dovolení vysamploval jednu ze Stingových skladeb. Za „krádež“ mu musí platit 5 tisíc dolarů (107 tisíc korun) denně, a to až do konce života.

Rapper, producent a tanečník P. Diddy si s částkou, kterou musí denně platit britskému hudebníkovi, hlavu neláme. Skladba I'll Be Missing You, v níž se objevil sample ze Stingovy písně Every Breath You Take, je pravděpodobně natolik výdělečná, že rapper pokutou nijak nestrádá, píší NME a Rolling Stone

Doporučeno
Za levnými nákupy už nejen do Polska. U sousedů otevřou superlevný supermarket Za levnými nákupy už nejen do Polska. U sousedů otevřou superlevný supermarket 12. dubna 2023 8:15

Legendární rapper P. Diddy použil do své písně I'll Be Missing You sample ze skladby Every Breath You Take, kterou v roce 1983 vydala skupina The Police v čele se Stingem. Diddy to udělal bez souhlasu, čímž porušil autorská práva, a britskému muzikantovi nyní musí platit 5 000 dolarů (107 tisíc korun) denně, a to až do konce života. 

Doporučeno
Hygienici už zřejmě našli zdroj nákazy z jídla v hradecké restauraci. Co způsobilo 127 lidem zdravotní problémy? Hygienici už zřejmě našli zdroj nákazy z jídla v hradecké restauraci. Co způsobilo 127 lidem zdravotní problémy? 11. dubna 2023 15:39

Jelikož se jedná o kauzu z roku 1997, dlouho se nevědělo, jakou částku musí rapper Stingovi platit. Pokuta se propírala před pěti lety v rozhovoru pro The Breakfast Club, kde se moderátor Stinga zeptal, zda mu Diddy musí platit 2 tisíce dolarů denně. „Jo, do konce života,“ odpověděl tehdy britský muzikant. 

Anketa:
Líbilo by se ti dostávat kapesné 107 tisíc korun denně?
Jo, komu ne?
Ne, peníze kazí charakter.
Jo, komu ne?
77 %
697 Hlasů
Ne, peníze kazí charakter.
23 %
207 Hlasů

Poté, co tento rozhovor začal jen před pár dny rezonovat na sociálních sítích, se k němu vyjádřil také Diddy. Toto prohlášení potvrdil, ale uvedl, že se jedná o odlišnou částku. „Ne, je to 5 tisíc dolarů za den. S láskou k mému bratru Stingovi,“ napsal. 

Zdá se, že rappera tato „pokuta“ netrápí. O písni I'll Be Missing You lze mluvit jako o Diddyho nejúspěšnější skladbě, která má na YouTube více než 75 milionů zhlédnutí a na Spotify si vysloužila na 443 milionů přehrání. 

Domů
Sdílet
Diskuse