Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. dubna 2023 19:30
Čas čtení 0:46
Vojtěch Vanda

České hokejistky budou znovu bojovat o medaili na mistrovství světa! Finky zaskočily dvěma góly v jedné minutě a vyhrály 2:1

České hokejistky budou znovu bojovat o medaili na mistrovství světa! Finky zaskočily dvěma góly v jedné minutě a vyhrály 2:1
Zdroj: ČTK/AP/Nathan Denette
SPORT ČESKO HOKEJ
Uložit Uložené

Cesta minimálně za obhajobou bronzu z loňského mistrovství světa se zdá blíž. Ženské reprezentantky České republiky v ledním hokeji si nakonec ve čtvrtfinále poradily s těžkými Finkami v poměru 2:1 a vyhlíží semifinálového soupeře.

Čtvrtfinálový úspěch českých reprezentantek na turnaji v kanadském Bramptonu se nerodil úplně jednoduše, Lvice však měly dostatečné štěstí a vůli nejprve otočit a následně udržet kladný výsledek. 

Nejprve však česká gólmanka Blanka Škodová musela lovit puk ze své branky po akci Seveřanek, kterou v první třetině v čase 15:18 zakončila nikým nehlídaná Viivi Vainikka. Finky byly nadále nebezpečnějším týmem, jenže nedokázaly překonat český klid v brankovišti.

Doporučeno
Historický okamžik! Češky vybojovaly bronzovou medaili na mistrovství světa v hokeji Historický okamžik! Češky vybojovaly bronzovou medaili na mistrovství světa v hokeji 4. září 2022 17:27

Bohužel pro ně přišla studená sprcha v druhé třetině, během níž nejprve z nenadálé akce překvapila brankářku Anni Keisalu z otočky Natálie Mlýnková, načež finskou katastrofu dokonala o minutu později ránou od modré Kateřina Mrázová.

Soupeřky českého týmu samozřejmě nechtěly nechat nic náhodě a ve třetí třetině mohly srovnat (Češky jim to také ulehčovaly třemi vyloučeními v prvních deseti minutách poslední třetiny), žádné další lovení puku ze sítě Škodové se ale přes četné šance nekonalo.

Doporučeno
Legendární lyžařka sjela nejnebezpečnější sjezdovku světa. Jako první žena po šedesáti letech Legendární lyžařka sjela nejnebezpečnější sjezdovku světa. Jako první žena po šedesáti letech 6. března 2023 11:16

Proto se Češky mohly radovat z postupu do semifinále světového šampionátu podruhé za sebou. Stále tak mají možnost překonat historický úspěch z minulého roku, během něhož po semifinálovém neúspěchu s Američankami v poměru 10:1 zvládly bitvu o třetí místo se Švýcarkami 4:2, a získat pro Českou republiku první historický bronz z hokejového mistrovství světa.

Domů
Sdílet
Diskuse