Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2023 v 8:05
Čas čtení 0:43
TASR

Úleva pro Aleca Baldwina. Případ zastřelené kameramanky má nové rozuzlení

Úleva pro Aleca Baldwina. Případ zastřelené kameramanky má nové rozuzlení
Zdroj: TASR/AP
NEWS ALEC BALDWIN
Uložit Uložené

Prokuratura v americkém státě Nové Mexiko stáhne obvinění vůči herci Alecu Baldwinovi týkající se neúmyslného zabití kameramanky Halyny Hutchins.

Tu v říjnu 2021 nechtěně zastřelil rekvizitou zbraně během natáčení filmu Rust. Informuje o tom agentura AFP s odvoláním na čtvrteční prohlášení Baldwinových právních zástupců.

„Těší nás rozhodnutí o zamítnutí žaloby vůči Alecu Baldwinovi a podporujeme důkladné vyšetřování skutečností a okolností této tragické nehody,“ uvedli právní zástupci Luke Nikas a Alex Spiro.

Doporučeno
„Byl jsem na Coachelle.“ Akorát že vůbec: Influenceři prý předstírají účast na slavném festivalu „Byl jsem na Coachelle.“ Akorát že vůbec: Influenceři prý předstírají účast na slavném festivalu 21. dubna 2023 v 7:00

Baldwinovi podal nabitou zbraň Dave Halls, který byl také asistentem režiséra, s tím, že její použití je bezpečné. Při incidentu utrpěl zranění také režisér Joel Souza. Podle dokumentů ze soudu nabila zbraň filmová zbrojařka Hannah Gutierrez-Reed. Ta ji následně podala Hallsovi, který ji zkontroloval, aby se ujistil, že náboje neobsahují střelný prach.

Baldwin se nejprve bránil, že spoušť pistole, která měla být rekvizitou, nestiskl. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) však při zkoumání incidentu dospěl k závěru, že se tak muselo stát.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt Co si pustit o víkendu: Psychotický Robert De Niro a hudební maniak J. K. Simmons ti na Netflixu přivodí infarkt 21. dubna 2023 v 16:00

Prokuratura případ bezprostředně nekomentovala. Podle agentury AP nebylo jasné, zda budou vznesena nová obvinění nebo zda je prokuratura zruší i vůči Gutierrez-Reed, která byla v lednu také obviněna z neúmyslného zabití.

Natáčení filmu Rust se mělo obnovit tento týden na novém místě ve státě Montana na severu USA.

Domů
Sdílet
Diskuse