Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2023 9:11
Čas čtení 0:15
Ilona Hobzová

Kvíz: České sportovní hlášky. Kdo „zkusil Šůšn“ a komu nesouhlasila částka?

Kvíz: České sportovní hlášky. Kdo „zkusil Šůšn“ a komu nesouhlasila částka?
Zdroj: Getty Images/David Madison
ČESKO KVÍZ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

O sportovní hlášky se postarala řada sportovních hvězd i sportovních komentátorů.

Sportovní hvězdy obdivujeme za medaile, poháry nebo mistrovské tituly. Mnohdy jsou pro nás ale i zdrojem zábavy. To když dají vtipný rozhovor, který vstoupí do dějin. Ve vnímání sportovních výkonů jsou často nezbytným elementem sportovní komentátoři, díky jejichž výrokům si některé významné milníky pamatujeme. Právě na hlášky ze sportovního světa jako takového se zaměřuje náš kvíz. Vyzkoušej se, jak si některé památné výroky pamatuješ. 

Kvíz
Vyznáš se ve sportovních hláškách?
110
„Rachna kachna, to to letělo.“ Věta, která se zapsala do dějin, když hokejový obránce Karel Rachůnek vstřelil sedm sekund před koncem semifinále MS 2010 proti Švédsku vyrovnávací gól. Kdo je autorem legendárního výroku?
Trenér Vladimír Růžička v rozhovoru po zápase.
Sportovní komentátor Robert Záruba.
Sportovní komentátor Petr Vichnar.
210
„Nic jsem neplatil, ta částka absolutně nesouhlasí.“ Kdo a při jaké příležitosti pronesl tuhle legendární hlášku?
Bývalý místopředseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Roman Berbr po policejní razii v sídle asociace kvůli zpronevěře peněz.
Fotbalista Tomáš Ujfaluši, který se na tiskové konferenci snažil vysvětlit, že žádné lehké slečny na svou narozeninovou oslavu do hotelu Praha nepozval.
Bývalý místopředseda (FAČR) Miroslav Pelta, který byl vyšetřován pro podezření z uplácení.
310
„Možná kdybych si kalhotky vytahovala o něco míň, tak bych byla v cíli o nějakou setinu rychleji,“ uvedla v legraci po jednom ze závodů česká sportovkyně. Která?
Snowboardistka Eva Adamczyková (rozená Samková).
Bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová.
Bývalá atletka Zuzana Hejnová.
410
„Já jsem tam tu pěnu nastříkal a Albi ho oholil. (...) No, a Sláva to zkrátka nepřežil...“ Kdo takto na legendární tiskové konferenci po olympiádě v Naganu popisoval, jak s Robertem Reichlem holili knír Slavomíru Lenerovi?
Jaromír Jágr.
Dominik Hašek.
Ivan Hlinka.
510
„V závěru zápasu šlo už i trochu o nohy.“ „No, v tomhle zápase je to vždycky takový... vyšperkovaný.“ Se kterým fotbalistou udělal reportér Václav Tittelbach tento památný rozhovor?
S Tomášem Rosickým.
S Pavlem Nedvědem.
S Janem Kollerem.
610
„Mein taktik? Zkusit Šůšn.“Jen malá část rozhovoru českého sportovce, který vešel do dějin. Vzpomeneš si, kdo si s interview poradil poněkud svérázně a hned v několika jazycích?
Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč.
Lyžař Ondřej Bank.
Biatlonista Ondřej Moravec.
710
„To snad není pravda, dotkli jsme se hokejového nebe, Martin Procházka jako doma na Kladně prostřelil Curtise Joshepa!“ Který sportovní komentátor takto mluvil o světovém titulu českých hokejistů v roce 1996?
Robert Záruba.
Michal Dusík.
Petr Vichnar.
810
„Šprinter K**** bezkonkurenčne víťazí a kde sú naši? Ďaleko za ním. Bodaj by sme aj my mali takých K******.“ To je asi nejslavnější hláška slovenského komentátora Karola Poláka. Jak se jmenoval sprinter, na kterého podle Poláka českoslovenští sprinteři nestačili?
Kripl.
Kokot.
Klaun.
910
„Zavřeli jste mě na pokoji bez mikrovlnky, bez televize, bez topení. A ještě mi napíšeš: ‚Ne aby tě napadlo někam chodit.‘ Jsme v Brně, kam bych chodil?“ Který český sportovec takto vtipkoval na účet moravské metropole?
Jiří Procházka.
Patrik Kincl.
Karlos Vémola.
1010
„Dvě třetiny jsme hráli jako Barcelona. Jenom nám chyběl Messi.“ Který hokejista takto ohodnotil vítězný zápas na MS 2011 proti Slovensku?
Patrik Eliáš.
Jakub Voráček.
Jaromír Jágr.
Vyhodnotit kvíz
Domů
Sdílet
Diskuse