Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce s projektem Zavolíme.
28. dubna 2023 7:00
Čas čtení 1:02

Jak se Petr Pavel a Eva Pavlová budou věnovat mladé generaci? Odpoví v historicky prvním společném rozhovoru

Jak se Petr Pavel a Eva Pavlová budou věnovat mladé generaci? Odpoví v historicky prvním společném rozhovoru
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA PETR PAVEL
Uložit Uložené

Studentská iniciativa Zavolíme! na konci loňského roku uspořádala předvolební debatu vedenou studenty. Cílem bylo identifikovat, co kandidáti a kandidátky slibují mladým lidem. Teď se vrací s prvním rozhovorem nového prezidentského páru.

Ve středu 3. května od 9:00 opět uspořádají živé vysílání z prostor Next Zone v areálu Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia v Praze. Rozhovor organizují a povedou studenti, kteří připravovali i prezidentskou debatu. Všechno od dramaturgie přes světla až po úvodní znělku stojí na jejich bedrech. 

Rozhovor bude doprovázet i reportáž. Mladí autoři a autorky chtějí tímto způsobem divákům a divačkám poskytnout možnost poslechnout si názory prezidentského páru na otázky, které se přímo dotýkají mladé generace a mohou ovlivnit její budoucnost.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zavolíme! (@zavolime2023)

„Myslím si, že jsme s prvním Zavolíme! ukázali, že mladí se o politiku zajímají a mají k ní rozhodně co říct,“ říká hlavní koordinátorka Anežka Tetřevová, studentka gymnázia.


„Cílem rozhovoru je mimo jiné reflektovat témata, která byla otevřena v debatě Zavolíme! a která podle našeho průzkumu zajímají mladou generaci. Budeme se bavit třeba o tom, jakými kroky chce pan prezident ze svého postu otevírat ‚mladá“ témata. První dáma pak byla v minulých letech v podstatě neviditelná, myslíme si ale, že může ze své pozice udělat hodně. Proto nás velmi těší, že naše pozvání přijala i ona,“ doplňuje Oldřich Neumann, dramaturg a moderátor rozhovoru s prezidentským párem.


První vysílání předvolební debaty v prosinci sledovalo téměř devět tisíc studentů z více než 145 škol po celé republice a část z nich se do debaty aktivně zapojila prostřednictvím online diskuze. 


Rozhovor je cílen přímo na generaci nejmladších voličů a voliček. Sledovat jej ale může kdokoli ve středu 3. 5. 2023 od 9:00 v přímém přenosu na těchto stránkách.

Sleduj rozhovor s prezidentským párem
Domů
Sdílet
Diskuse