Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 16:00
Čas čtení 1:54
Radim Šlechta

Co si pustit o prodlouženém víkendu: Dej si dramata Eda Sheerana, Colina Farrella jako rasistu nebo čarodějný horor z Východu

Co si pustit o prodlouženém víkendu: Dej si dramata Eda Sheerana, Colina Farrella jako rasistu nebo čarodějný horor z Východu
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU HBO MAX PROGRAM DISNEY+ SKYSHOWTIME TIP NA FILM
Uložit Uložené

Jako každý pátek pro tebe máme tipy na víkendový odpočinek se streamovacími platformami.

Druhý květnový prodloužený víkend si žádá další program na líné odpočívání, pokud tě deštivé sobotní a pondělní počasí odradí od výletů. I tento týden jsme pro tebe vybrali filmy a seriály, které si můžeš na VOD platformách pustit bez nekonečného scrollování. 

Doporučeno
Květnové lahůdky v pohodlí tvého gauče. Stallone felí s Alem Pacinem, J. Lo vraždí v lese a Anna Fialová hledá lásku Květnové lahůdky v pohodlí tvého gauče. Stallone felí s Alem Pacinem, J. Lo vraždí v lese a Anna Fialová hledá lásku 3. května 2023 16:00

Ed Sheeran: The Sum of It All

Ed Sheeran je už několik let jedním z nejvýdělečnějších a nejznámějších popových umělců. Písničky jako Thinking Out Loud nebo Perfect se pravidelně hrají na svatbách a zařazují se do „ploužákové“ sekce na plesech a party. O tom, kdo Ed Sheeran vlastně je, jak se dostal k úspěchu a jak vypadá jeho život mimo pódium, vypráví nová dokumentární série, kterou si můžeš pustit na Disney+.

edsheeran
Zdroj: Disney+


Čtyřdílná řada postupně odkryje nejen Edovu cestu na vrchol, ale posvítí si i na jeho osobní život. Dozvíš se v ní o jeho přístupu k lásce a vztahu, výchově dětí i o obavách, které v sobě skrývá. Kromě toho mapuje série jedno z náročných období zpěvákova vztahu s bývalou spolužačkou a současnou manželkou Cherry Seaborn, které v minulém roce diagnostikovali rakovinu.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Dědula Sylvester Stallone tě rozesměje na SkyShowtime, klasik Stephen King vyděsí na Netflixu Co si pustit o víkendu: Dědula Sylvester Stallone tě rozesměje na SkyShowtime, klasik Stephen King vyděsí na Netflixu 28. dubna 2023 16:00

Ed Sheeran patří mezi ty celebrity, které si své soukromí poměrně střeží, a oddechový, ale emotivní dokument dává všem fanouškům a fanynkám možnost zpěváka poznat. Seriál je intimní, výpovědi v něm otevřené, a pokud patříš mezi zpěvákovy podporovatele, určitě tě dokáže mile překvapit, aniž by tě zahlcoval zbytečnými encyklopedickými fakty. Jedna epizoda má okolo půl hodiny, celou sérii tak zvládneš zkouknout za dvě hodiny.

Vdovy

Steve McQueen stojí mimo jiné za legendárním snímkem 12 let v řetězech. Film Vdovy přibližuje prostředí Chicaga jako syrového města plného kriminality a korupce. Poté, co čtyři zločinci zemřou během loupeže, se jejich vdovy musí vyrovnat s obrovským dluhem u lidí, kterým prostě dlužit nechceš.

Doporučeno
Jana Bernášková nám jedla syrová játra. Zabíjíme děti a drtíme hlavy, říká režisér prvního pravého českého hororu Jakub Krumpoch Jana Bernášková nám jedla syrová játra. Zabíjíme děti a drtíme hlavy, říká režisér prvního pravého českého hororu Jakub Krumpoch 28. dubna 2023 14:45

Vdovy, stojící někde mezi klasickým loupežným filmem a sociálním dramatem, tě dokáží uspokojit řadou propracovaných postav, originální kamerou i střihem a dají ti nahlédnout do amerických reálií, kde panuje stále aktuální boj mezi bílými boháči a menšinami. Kromě toho tě potěší i skvělé obsazení, kde se spolu na jedné obrazovce objevuje Colin Farrell, Liam Neeson a Viola Davis. Snímek Vdovy si můžeš pustit na HBO Max.


You Won't Be Alone

Loňský debut Gorana Stolevského vypráví příběh o vesnici ovládané čarodějnicí Marií. Kromě toho, že se dokáže vtělit do mrtvol, postihne i malou Nevenu. Čarodějnický horor tě nadchne, pokud dáváš před lekačkami přednost strašidelné svírající atmosféře a strašidelnosti, která tě donutí k zamyšlení.

Doporučeno
KVÍZ: Uhádneš rodná jména českých celebrit? KVÍZ: Uhádneš rodná jména českých celebrit? 29. dubna 2023 8:30

You Won’t Be Alone totiž skvěle pracuje s folklórem a prostředím makedonské vesnice 19. století. Přiblíží ti jak místní povídačky, tak i sociální poměry, především otázku tehdejšího postavení žen ve společnosti.

Stolevski řeší existenciální otázky o vlastním životě, světě, hranicích mezi dobrem a zlem uvnitř nás samotných i přítomnosti Boha, ale zároveň dává dostatek prostoru, aby sis na ně odpověděl*a ty. Přestože nenabízí úplně nenáročné sledování, fanoušky a fanynky atmosférických sociálních hororů dokáže pohltit. Film si můžeš pustit na platformě SkyShowtime.

Domů
Sdílet
Diskuse