Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2023 19:32
Čas čtení 0:48
Ilona Hobzová

Takto vznikla atomová bomba. Film Oppenheimer má nový trailer, je v něm i Albert Einstein

Takto vznikla atomová bomba. Film Oppenheimer má nový trailer, je v něm i Albert Einstein
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY FILM NOVÉ FILMY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nový film Christophera Nolana bude mít premiéru 20. července.

Dlouho očekávaný snímek Oppenheimer, který pojednává o vzniku atomové bomby, vstoupí do kin v druhé polovině letošního července. Společnost Universal Pictures v pondělí zveřejnila zbrusu nový trailer. 

Doporučeno
Nový spin-off Hry o trůny pozastavuje produkci. Jaké další seriály brzdí stávka scenáristů? Nový spin-off Hry o trůny pozastavuje produkci. Jaké další seriály brzdí stávka scenáristů? 9. května 2023 18:39

Další ambiciózní projekt oceňovaného režiséra

Nově zveřejněná upoutávka nás blíže seznámí s hlavními hrdiny snímku. Děj se točí okolo amerického fyzika J. Roberta Oppenheimera, vedoucího laboratoře v Los Alamos a projektu Manhattan, který vedl k vynálezu atomové bomby. Tu Spojené státy americké v roce 1945 použily v japonských městech Hirošima a Nagasaki.

Kromě Oppenheimera v podání Cilliana Murphyho trailer odhaluje i další postavy. V hlavních rolích se objeví třeba Emily Blunt jako Oppenheimerova manželka Katherine, Robert Downey Jr. coby Lewis Strauss, Matt Damon v roli generála Leslieho Grovese nebo Tom Conti, který se v traileru krátce ukáže jako Albert Einstein. Mezi dalšími potvrzenými herci jsou například Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh nebo Gary Oldman.

„Ať se nám to líbí, nebo ne, J. Robert Oppenheimer je nejdůležitějším člověkem, který kdy žil. Vytvořil svět, ve kterém žijeme v dobrém i zlém,“ uvedl už dříve Christopher Nolan. Film Oppenheimer je zřejmě jeho nejambicióznějším projektem. Režisér oceňovaných snímků Dunkerk, Počátek, Temný rytíř nebo Interstellar se i v tomto případě ujal scénáře a podílel se i na produkci. 

Domů
Sdílet
Diskuse