Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2023 7:37
Čas čtení 0:33
Ilona Hobzová

Video: Česko bude ve finále Eurovize. Podívej se na postupové vystoupení plné růžové a dlouhých copů

Video: Česko bude ve finále Eurovize. Podívej se na postupové vystoupení plné růžové a dlouhých copů
Zdroj: Vesna/Milan Vopálenský
ZAHRANIČÍ EUROVIZE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Česká dívčí kapela Vesna postoupila do finále hudební soutěže Eurovize.

V sobotu večer se v britském Liverpoolu uskutečnilo první semifinále hudební soutěže Eurovize (Eurovision Song Contest), do které Česko vyslalo skupinu Vesna s písní My Sister's Crown. V úterý večer se skupina dostala do elitní desítky finálových vystupujících. Podívej se ve videu na její show v odstínech „baby pink“. 

První semifinálový večer představil hlasující porotě i divákům po celém světě celkem patnáct účastníků. Soutěžícím ze své země diváci nemohou posílat hlasy. Českého zástupce, pop-folklorní kapelu Vesna, na velké pódium v Liverpoolu vyslalo dvaadvacet tisíc hlasů získaných v národním kole.

Do finálové desítky spolu s Češkami postoupili také hudebníci a hudebnice z Finska, Švédska, Izraele, Chorvatska, Portugalska, Švýcarska, Srbska, Moldavska a Norska. 

Doporučeno
Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) 21. února 2023 11:00

Česko se na Eurovizi dosud představilo desetkrát. Poprvé v roce 2007, kdy se soutěže účastnila kapela Kabát. Největší úspěch zaznamenal zpěvák Mikolas Josef, který ve finále dosáhl na šesté místo. 

Domů
Sdílet
Diskuse