Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. května 2023 18:06
Čas čtení 0:40
Vojtěch Vanda

Tohle je aktuálně TOP 5 nejnavštěvovanějších filmů v Česku. Jak si o víkendu vedli Strážci Galaxie?

Tohle je aktuálně TOP 5 nejnavštěvovanějších filmů v Česku. Jak si o víkendu vedli Strážci Galaxie?
Zdroj: Unsplash/Krists Luhaers
FILMY A SERIÁLY ČESKO FILM
Uložit Uložené

Jak to vypadá s návštěvností v českých kinech, uvedla ve svých týdenních statistikách Unie filmových distributorů. Nejnavštěvovanějším filmem zůstali i po víkendu Strážci Galaxie: Volume 3.

Největší pozornost si ukořistil film Strážci Galaxie: Volume 3 režiséra Jamese Gunna, který se v čele udržel již podruhé za sebou. V Česku jej vidělo již 248 087 diváků, z nichž jen minulý víkend na něj přišlo 74 744. To je pro minulý víkend bezkonkurenční číslo. Jak uvádí Unie filmových distributorů, na druhém místě se umístil Život pro samouky s 18 552 diváky.

Do kin však nadále táhne i film inspirovaný postavičkou Maria ze hry od Nintenda s názvem Super Mario Bros. ve filmu, jenž na třetím místě zaznamenal téměř 15 tisíc diváků. Celkově jej zhlédlo již 309 199 diváků, kteří snímku vydělali 50 640 914 korun. 

Čtvrté místo obsadila novinka Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství. Na francouzský animák režírovaný trojicí David Alaux, Eric Tosti a Jean-François Tosti se o víkendu přišlo podívat 9 000 lidí. V první pětce zakotvil i horor Smrtelné zlo: Probuzení. Za měsíc jej zhlédlo již 52 tisíc lidí. Hororová klasika ze série Evil Dead pod taktovkou režiséra Leeho Cronina zaujala o víkendu skoro 4 000 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse