Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2023 14:00
Čas čtení 0:34
ČTK

Hledáš práci? České město posiluje nejen policejní nábor a láká na zaměstnanecké byty

Hledáš práci? České město posiluje nejen policejní nábor a láká na zaměstnanecké byty
Zdroj: Policie ČR
ČESKO POLICIE ČR STŘEDOČESKÝ KRAJ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Slaný na Kladensku chce podpořit nábor policistů, policistek, lékařů a lékařek poskytnutím městských bytů k pronájmu. Nyní jich dalo několik k pronájmu potřebným profesím, zhruba za dva roky by to mělo být i přes 20.

Vedení radnice též jedná s ministerstvem obrany o využití objektu v Tomanově ulice, který dříve sloužil armádě. I v něm by mohly vzniknout byty, řekl ČTK starosta Slaného Martin Hrabánek (ODS).

Doporučeno
Česká láska v době pozdního kapitalismu: Za lup chtěl koupit přítelkyni kytici, cena ho ale překvapila. Hrozí mu až tříleté vězení Česká láska v době pozdního kapitalismu: Za lup chtěl koupit přítelkyni kytici, cena ho ale překvapila. Hrozí mu až tříleté vězení 19. května 2023 13:03

Slaný chce nabídkou bytů stabilizovat stav policistů a další do města přilákat. „Bylo by příjemné tady mít více policistů a bylo by příjemné, aby ti policisté sem nedojížděli, ale byli občany našeho města, protože to vždy vytváří větší vztah k tomu místu,“ uvedl starosta.

Podle něj zatím není rozhodnuto, zda může město zakonzervovanou budovu v Tomanově ulici získat bezúplatně.

Ve středních Čechách chybí přes 500 policistů, nejvíce schází dopravní policisté a policistky a také příslušnice a příslušníci na Kladensku, Mělnicku a v územním odboru Praha-venkov jih. V nemocnicích v regionu také chybí lékaři a lékařky, slánská městská nemocnice jich aktuálně shání pět. Též slánské městské policii chybí jeden až dva strážníci či strážnice.

Domů
Sdílet
Diskuse