Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2023 18:14
Čas čtení 1:04
Ilona Hobzová

Roland Garros: Barbora Krejčíková a Marie Bouzková ve dvouhře končí. Kdo postoupil?

Roland Garros: Barbora Krejčíková a Marie Bouzková ve dvouhře končí. Kdo postoupil?
Zdroj: Unsplash/John Fornander
ZAHRANIČÍ TENIS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

O postup bojovaly v prvním kole hned čtyři české tenistky. Postoupila ale pouze Linda Nosková.

Druhý grandslamový turnaj sezony Roland Garros pokračuje třetím hracím dnem a o postup bojovaly v prvním kole hned čtyři české tenistky. Postoupila ale pouze Linda Nosková. Její soupeřka Danka Kovinič zápas za stavu 6:3, 2:1 pro českou tenistku vzdala. S turnajem se naopak loučí Barbora Krejčíková, Marie Bouzková a Brenda Fruhvirtová.

Neúspěšný den českých tenistek

K vyřazené Petře Kvitové a Karolíně Plíškové se v úterý přidala 31. nasazená Marie Bouzková, která podlehla Číňance Wang Sin-jü 4:6, 6:7. V prvním kole se rozloučila také Barbora Krejčíková. Vítězka French Open z roku 2021 prohrála s Lesjou Curenko z Ukrajiny 2:6, 4:6.

Postup do druhého kola nevyšel ani šestnáctileté debutantce Brendě Fruhvirtové. Ta nastoupila do svého prvního zápasu proti světové čtyřce a loňské vítězce Wimbledonu Jeleně Rybakinové. Češka na Kazašku ale nestačila a premiéra pro ni skončila prohrou 6:4, 6:2.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Za Česko tak v turnaji aktuálně zůstává Markéta Vondroušová, kterou ve středu vyzve Daria Kasatkina. Už zmíněná Nosková se utká s přemožitelkou Brendy Fruhvirtové, Rybakinou. O postup do třetího kola si ve Francii zahraje také Karolína Muchová, kterou čeká Nadia Podoroska z Argentiny. Českým barvám můžeš fandit i v turnaji mužů, kde zůstává po výhře v prvním kole Jiří Lehečka. 

Tenistky se představí ještě ve čtyřhře. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nastoupí ve středu proti páru Eri Hozumi (Japonsko) a Ulrikke Eikeri (Norsko). Marie Bouzková nastoupí společně se Španělkou Sarou Sorribes Tormo, dvojici čeká americký pár Sophie Chang a Angela Kulikov. Kompletní program najdeš na webu Roland Garros.

Zpět
Sdílet
Diskuse