Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2023 13:00
Čas čtení 4:18
Ilona Hobzová

Kde v Praze sportovat zdarma nebo za hubičku? Máme pro tebe sedm skvělých letních tipů

Kde v Praze sportovat zdarma nebo za hubičku? Máme pro tebe sedm skvělých letních tipů
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
SPORT KAM ZA SPORTEM PRAHA
Uložit Uložené

Vyrazili jsme prozkoumat možnosti, jak a kde si v Praze levně nebo úplně zdarma zasportovat.

Bydlíš v Praze, máš rád*a sport a zkoušení nových aktivit, ale nechce se ti zbytečně utrácet hodně peněz? Zmapovali jsme pro tebe pár způsobů, jak si v hlavním městě zasportovat, aby tě to nestálo moc nebo nejlépe nic. Možná tě překvapí, co všechno je ve tvém okolí možné vyzkoušet.

Doporučeno
Tipy na kempy po Česku: Těchto šest míst rozhodně stojí za návštěvu Tipy na kempy po Česku: Těchto šest míst rozhodně stojí za návštěvu 1. července 2023 6:00

Rekola

Rekola pro tebe asi nebudou takovou novinkou. Tento projekt sdílení jízdních kol funguje v Praze už od roku 2013, postupně se dostal i do Brna, Českých Budějovic a Olomouce. K půjčování potřebuješ rychlou registraci v aplikaci Rekola. V ní si následně najdeš na mapě kolo, které máš poblíž, načteš QR kód na košíku kola a zámek se ti automaticky odemkne. Vyrazit s ním můžeš kamkoli, jen vrácení na konci jízdy je možné pouze do určeného stanoviště vyznačeného v aplikaci.

RekoloRekoloRekoloRekolo
Zobrazit galerii
(4)

A kolik půjčení Rekola stojí? Můžeš platit za každou jízdu samostatně, v Praze tě to bude stát 35 korun na půl hodiny. Pokud bys bikesharing využíval*a častěji, je také možné zaplatit si předplatné. Za 230 korun měsíčně máš všechny jízdy do 30 minut v ceně. 

Rekolo ale nabízí i další výhodnou možnost. Pokud vlastníš Lítačku, můžeš ji s aplikací propojit a máš každý den proplacené dvě jízdy na 15 minut. Kromě Lítačky lze do aplikace Rekola přidat i Multisportku, která proplácí dvě jízdy denně na celou hodinu.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse