Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2023 14:18
Čas čtení 0:36
Kristýna Dobiášová TASR

Rapper Travis Scott nebude čelit trestnímu stíhání kvůli smrti lidí na svém koncertě

Rapper Travis Scott nebude čelit trestnímu stíhání kvůli smrti lidí na svém koncertě
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI RAP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Americký rapper Travis Scott nebude stíhán za smrt deseti lidí, kteří zemřeli při tlačenici na jeho koncertě v roce 2021, informuje v pátek podle agentury AFP TASR.

„Je tragické, že zemřelo deset nevinných lidí, kteří si chtěli užít noc plnou hudby a zábavy... ale tragédie není vždy zločin, a ne každé úmrtí je vražda,“ uvedl okresní prokurátor Kim Ogg. Dodal, že v souvislosti s incidentem nebude vzneseno žádné obvinění.

Mezi oběťmi bylo i dítě

Na Scottův hudební festival Astroworld v areálu NRG Park v texaském Houstonu přišlo v listopadu 2021 asi 50 tisíc lidí. Během rapperova vystoupení se dav začal přibližovat k pódiu, což způsobilo tlačenici.

Doporučeno
Netflix potvrdil druhou řadu seriálu Wednesday. Co všechno o ní zatím víme? Netflix potvrdil druhou řadu seriálu Wednesday. Co všechno o ní zatím víme? 30. června 2023 9:41

Několik lidí, kteří kvůli nedostatku místa a vzduchu omdleli, dav ušlapal. Mezi oběťmi bylo i devítileté dítě a incident si vyžádal stovky zraněných.

Navzdory volání o pomoc čekali pořadatelé desítky minut, než koncert ukončili a komplex evakuovali. Na ně, Scotta, správce multifunkčního areálu a společnost spojenou s festivalem bylo podáno několik občanskoprávních žalob.

Doporučeno
Video: Olivia Rodrigo levituje na noční obloze. Poslechni si velmi očekávaný singl z nového alba Video: Olivia Rodrigo levituje na noční obloze. Poslechni si velmi očekávaný singl z nového alba 30. června 2023 11:40

Čtvrteční rozhodnutí státního zastupitelství se týká pouze trestního stíhání, což znamená, že v případu je stále možná civilní žaloba, připomíná agentura AFP.

Domů
Sdílet
Diskuse