Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Tipy na nejlepší retro koupaliště: Tady na tebe dýchne první republika i socialismus. A vstupné je za hubičku!

Městské koupaliště Opava

Plovárna v Opavě vznikla v roce 1931 podle projektu architekta Otty Reichnera a stále na návštěvníky dýchá prvorepublikovou atmosférou. Nachází se tu kavárna, sluneční terasy, hudební pavilonek nebo převlékárny s originálními skříňkami i číslováním ve stylu třicátých let. Od roku 1974 je koupaliště zapsáno na seznamu novodobých kulturních památek České republiky.

Doporučeno
Kvíz: Když máš v chalupě orchestrion... Jak znáš legendární Chalupáře? Kvíz: Když máš v chalupě orchestrion... Jak znáš legendární Chalupáře? 8. července 2023 v 9:30

Na návštěvníky čeká velký bazén (100 × 25 metrů) s vyhřívanou vodou, rozdělený na část pro plavce a pro neplavce. Pro děti je zde brouzdaliště a řada atrakcí v podobě tobogánů, vzduchových trampolín, skákacího hradu, mlhoviště nebo dětského hřiště. Starší mohou využít hřiště na beachvolejbal a písečnou pláž pro další aktivity. Občerstvení pak zajišťuje hned pět bufetů a už zmíněná kavárna.

Praktické informace: Jednorázový vstup pro dospělého činí 120 korun do 16 hodin, následně se cena snižuje na 70 korun. Děti do patnácti let opět platí méně, a to 90, respektive 60 korun. Široká je i nabídka zvýhodněného rodinného vstupu, například 2 dospělí a 2 děti zaplatí na celý den 330 korun. Půjčení kabinky je za 40 korun na celý den, skříňka je o polovinu levnější.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 6 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse