Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2023 14:00
Čas čtení 3:54
Ilona Hobzová

Tipy na nejlepší české cyklostezky: Sedm nádherných tras, které si musíš projet

Tipy na nejlepší české cyklostezky: Sedm nádherných tras, které si musíš projet
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CYKLISTIKA
Uložit Uložené

Léto je ideálním obdobím pro milovníky a milovnice cyklistiky. Cykloturistika je naší oblíbenou kratochvílí a po celém Česku vznikají stále nové a nové cyklostezky.

Jejich oblibu umocňuje i to, že často vedou malebnými českými kouty a cílí na zajímavosti daných krajů. Oblíbených cyklostezek je mnoho, my jsme pro tebe vybrali sedm prověřených a mezi cyklisty oblíbených.

Připravujeme pro tebe celou sérii letních tipů. V tomto seznamu najdeš ta nejlepší přírodní koupaliště. Tady se podívej, kde jsou top kempy. Tady se zase vykoupej v prvorepublikovém stylu. 
Doporučeno
Tipy na nejlepší retro koupaliště: Tady na tebe dýchne první republika i socialismus. A vstupné je za hubičku! Tipy na nejlepší retro koupaliště: Tady na tebe dýchne první republika i socialismus. A vstupné je za hubičku! 11. července 2023 6:00

Labská stezka

Labská cyklostezka se v žebříčcích oblíbených tras pravidelně objevuje na předních místech. Tato trasa patří k nejrozmanitějším dálkovým cyklotrasám v Evropě a je součástí evropských cyklotras EuroVelo 4 a EuroVelo 7. Celkem je 1300 kilometrů dlouhá a táhne se od pramene Labe až k Severnímu moři. Cyklistům, kteří nechtějí opouštět hranice Česka, poskytuje Labská stezka zhruba 370 kilometrů a vede přes Královéhradecký, Pardubický, Středočeský a Ústecký kraj.

Tras, které se dají v rámci celé Labské stezky projet, je nespočet. Kdo ji chce projet celou, měl by si podle oficiálních doporučení vyhradit alespoň 14 dnů. Naplánovat se ale dají i kratší etapy. Mezi ty nejoblíbenější patří 150 kilometrů z Prahy do Českosaského Švýcarska. Cesta vede přes Mělník, Litoměřice, Ústí nad Labem až po Děčín a hodí se ideálně jako výlet na prodloužený víkend.

Labská cyklostezka
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
 

Dominantou celé Labské stezky je samozřejmě nádherná příroda národních parků, chráněných krajinných oblastí a přírodních rezervací. Její výhodou je také to, že nemusíš celou dobu jen sedět v sedle kola. Cestou totiž potkáš mnoho pamětihodností, které stojí za zastavení a návštěvu. Mezi nejznámější cíle v Česku patří například Kuks, pevnosti Josefov a Terezín, zoo Dvůr Králové nad Labem nebo Lobkowiczký zámek v Roudnici nad Labem. Vše podstatné včetně tipů na trasy či ubytování najdeš na oficiálních stránkách.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse