Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2023 17:41
Čas čtení 1:01
Ondřej Jarůšek

Megazápas potvrzen! Šampion Tyson Fury se už brzy pobije s MMA hvězdou Francisem Ngannouem

Megazápas potvrzen! Šampion Tyson Fury se už brzy pobije s MMA hvězdou Francisem Ngannouem
Zdroj: Getty Images/Al Bello
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX MMA TYSON FURY
Uložit Uložené

Je to oficiální. Tyson Fury letos v říjnu změří síly v ringu s bývalým šampionem UFC Francisem Ngannouem.

O vzájemném souboji boxerského šampiona Tysona Furyho a MMA hvězdy Francise Ngannoua se již měsíce spekulovalo, v tuto chvíli je již však dohadům konec. Jako první o bitvě informovala stanice ESPN.

Doporučeno
Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh 26. října 2023 13:57

Podle informací novináře Ariela Helwaniho se bojovníci utkají podle pravidel profesionálního boxu za přítomnosti tří bodových rozhodčích a za použití standardního bodovacího systému, kdy vítěz kola obdrží 10 bodů a soupeř 9 či méně. Zápas se má uskutečnit 28. října v Saúdské Arábii. 

Helwani dodává, že se zeptal svého zdroje na přesná pravidla bitvy a dostal následující odpověď: „Boxerská pravidla, můžou se knokautovat.“ Nemělo by tedy zřejmě jít o žádnou lehkou exhibici. 

Zprávu na svých sociálních sítích sdíleli i samotní bojovníci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tyson Fury (@tysonfury)

„Nikdy nepochybujte o muži, který má naději a víru,“ napsal Ngannou, který jde do boje v roli jednoznačného outsidera. Za sebou má však úspěšnou štaci v UFC, kde se stal šampionem těžké váhy. Drtivou většinu svých zápasů vyhrál na knock-out. Organizaci UFC nakonec opustil a podepsal smlouvu s konkurenční organizací PFL.

Doporučeno
„Doufám, že ti skončila kariéra,“ vzkazují fanoušci Mawarovi. Video, kde bije a nadává muži v bezvědomí, odsuzují i lidé z branže „Doufám, že ti skončila kariéra,“ vzkazují fanoušci Mawarovi. Video, kde bije a nadává muži v bezvědomí, odsuzují i lidé z branže 10. července 2023 17:14

Světový šampion organizace WBC v boxu Tyson Fury si však ze síly svého soupeře vrásky nedělá. „Tenhle chlápek má být nejtvrdší ranař na světě, ale uvidíme, jak zareaguje, až ho trefí Gypsy King. Bude to nezapomenutelná bitva,“ cituje Furyho vyjádření server MMA Fighting. Fury ve své kariéře ještě nikdy neprohrál.

Anketa:
Kdo bude podle tebe vítěz?
Tyson Fury
Francis Ngannou
Tyson Fury
90 %
Francis Ngannou
10 %

Očekává se, že zápas po vzoru Conora Mcgregora a Floyda Mayweathera přiláká spoustu fanoušků jak ze světa boxu, tak MMA a oba bojovníci si díky prodejům PPV (placený živý přenos) přijdou na tučný balík peněz.

Domů
Sdílet
Diskuse