Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je PR zpráva společnosti FixServis.
4. srpna 2023 v 13:00
Čas čtení 1:58
Sponzorovaný obsah

Může ti neoriginální displej poškodit telefon? Poradíme ti, na co si dát pozor při koupi náhradních dílů na smartphone

Může ti neoriginální displej poškodit telefon? Poradíme ti, na co si dát pozor při koupi náhradních dílů na smartphone
Zdroj: Unsplash/Ali Abdul Rahman
TECH
Uložit Uložené

Na co si dát pozor při výběru náhradních dílů na chytrý telefon?

Na displeji se ti objevila prasklina, baterka ti vydrží maximálně dvě hodiny nebo ti přestalo fungovat nabíjení? Při koupi náhradních dílů se můžeš rozhodnout pro dražší originální komponenty, nebo levnější neoriginální díly od některého z mnoha výrobců. Ty lákají na nižší ceny, avšak mnohdy mají také své nástrahy. Víš, na co si dát pozor?

Hned na úvod je třeba říci, že ne všechny neoriginální díly jsou špatnou volbou. Právě naopak. Na trhu najdeš také komponenty, které se svými vlastnostmi přibližují originálům. Platí jednoduché pravidlo – nedej se nalákat na nejnižší cenu. Vždy si všímej zejména kvality a zkušeností jiných zákazníků. Právě ty ti prozradí, co můžeš od vybraného produktu očekávat.

Viditelně horší kvalita

Rozdíl mezi originálním a neoriginálním dílem je nejvýraznější v případě displejů. Neoriginální verze mají často nižší jas, horší kontrast, slabší rozlišení nebo horší barevnost. Mnohdy se stává, že neoriginální displej hůře reaguje na doteky a nemá tak dobrou citlivost.

Neoriginální displeje někdy navíc vypadají jinak než originální. Například mají tlustší rámečky na okrajích, v důsledku čehož bude tvůj chytrý telefon vypadat trochu jinak než před opravou.

Vyšší náchylnost k poškození

Ať už se jedná o displeje, nebo jiné neoriginální komponenty, nižší cena se mnohdy odráží i na slabší odolnosti a životnosti. Je možné, že se ti neoriginální displej mnohem snadněji poškrábe a praskne i při slabším nárazu. Neoriginální baterie zase může rychleji ztratit svou kapacitu. V konečném důsledku tak možná budeš muset za několik měsíců opět řešit výměnu.

FixShop, smartfóny, náhradné diely
Zdroj: FixShop

Problémy s kompatibilitou

Neoriginální díly jsou vyráběny jako kopie originálů, které však nemusí být naprosto přesné. U levných komponentů se může stát, že zkrátka nebudou pasovat do tvého zařízení.

Potíže s kompatibilitou se objevují zejména v případě chytrých telefonů značky iPhone. Když například vyměníš originální displej za neoriginální, přijdeš o True Tone funkci. Příčinou tohoto jevu je skutečnost, že neoriginální displej nemá v ovladači naprogramované stejné algoritmy jako originál.

Praktický tip:
Problémy s chybějícími funkcemi iPhone displeje lze vyřešit pomocí programátorů speciálních zařízení, která přenesou originální data z původní obrazovky do nové.

Na kvalitním nářadí záleží

Při opravě chytrého telefonu je důležitá nejen kvalita samotných dílů, ale také nářadí, které používáš. Nevhodné nástroje mohou poškodit nové díly, případně jiné komponenty, v důsledku čehož se oprava zbytečně prodraží. V případě, že smartphony opravuješ častěji, si pořiď kompletní sadu pro opravu mobilu, ve které najdeš všechny potřebné nástroje.

Výhodný poměr ceny a kvality

Chceš při koupi náhradních dílů ušetřit, ale zároveň nechceš koupit nekvalitní neoriginální díl? Vyzkoušej e-shop FixServis, kde najdeš široký výběr originálních komponentů, ale také pečlivě vybíraných a testovaných neoriginálních dílů, které splňují přísné požadavky na kvalitu.

FixServis funguje již 10 let, během kterých získal spoustu spokojených zákazníků a opravil více než 50 000 zařízení. Jeho tým tvoří zkušení a vyškolení technici, kteří dohlížejí nejen na výběr kvalitních náhradních dílů, ale také na rychlou a spolehlivou opravu. I proto se mohou pochlubit skvělými recenzemi. Pracovníci reklamačního oddělení se většinu dne nudí, takže pokud hledáš spolehlivý servis nebo kvalitní náhradní díly, klikni sem.

zjisti víc
Domů
Sdílet
Diskuse