Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. července 2023 11:40
Čas čtení 0:43
Adéla Ježková

Koncert Taylor Swift vyvolal aktivitu podobnou zemětřesení

Koncert Taylor Swift vyvolal aktivitu podobnou zemětřesení
Zdroj: Wikimedia Commons
HUDBA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TAYLOR SWIFT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vystoupení zpěvačky Taylor Swift v americkém Seattlu vyvolalo seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně.

Seismoložka Jackie Caplan-Auerbach pro CNN uvedla, že aktivitu způsobili fanoušci a fanynky nebo zvukový systém. Data byla zaznamenána na vyprodaném turné Eras, které Swift odehrála 22. a 23. července.

Odbornice porovnala koncerty s účastí na zápasu NFL, kdy příznivci Seattlu Seahawks vybuchli v bujaré oslavy po působivém touchdownu beka Marshawna Lynche. Caplan-Auerbach došla k závěru, že rozdíl mezi akcemi byl pouhé 0,3 stupně, ale otřesy během koncertu Swift byly dvakrát silnější.

Doporučeno
Vražda jeho otce a rozchod s první láskou jej přivedly k rapu. Šel jsem do studia a našel smysl života, tvrdí Zuris Vražda jeho otce a rozchod s první láskou jej přivedly k rapu. Šel jsem do studia a našel smysl života, tvrdí Zuris 29. července 2023 7:00

„Hlavní rozdíl je v délce trvání otřesů. Jásot po touchdownu trvá několik sekund, ale nakonec utichne. Je to mnohem náhodnější než na koncertě. U Taylor Swift jsem shromáždila asi 10 hodin dat, kde rytmus kontroloval chování. Hudba, reproduktory, rytmus. Všechna ta energie může vjet do země a otřást s ní,“ vysvětlila seismoložka.

Unikátní atmosféru si užila i sama zpěvačka. Na svém Instagramu napsala, že „Seattle byl jedním z jejích nejoblíbenějších víkendů vůbec“. „Děkuji vám za všechno. Za všechno to fandění, křik, skákání, tanec, zpívání z plných plic,“ dodala Swift.

The Eras Tour probíhá od 17. března 2023 do 17. srpna 2024. V Evropě bude Swift koncertovat od 9. května do konce turné.

Domů
Sdílet
Diskuse