Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. srpna 2023 13:10
Čas čtení 0:43
Ilona Hobzová

OBRAZEM: Slzy a dojetí. Takové bylo loučení Báry Strýcové s kariérou

OBRAZEM: Slzy a dojetí. Takové bylo loučení Báry Strýcové s kariérou
Zdroj: Refresher/Tomáš Svoboda
ČESKO TENIS WTA LIVESPORT PRAGUE OPEN ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Strýcovou při její české derniéře porazila Indka Ankita Raina 6:3, 3:6 a 4:6.

Program tradičního ženského tenisového turnaje Livesport Prague Open se musí potýkat s deštěm, kvůli kterému se zápasy odsouvají na další dny. Fanouškům a fanynkám to ale nevadí a hráčky jdou na tribuny podpořit i za méně příznivého počasí. Ve středu se ale lidé vydali do areálu TK Sparta Praha do parku Stromovka hlavně kvůli zápasu Barbory Strýcové.

V prvním setu byla Strýcová lepší a získala ho na svou stranu poměrem 6:3.
V prvním setu byla Strýcová lepší a získala ho na svou stranu poměrem 6:3. Zdroj: Refresher/Tomáš Svoboda

Emocemi nabité loučení

Pro dvojnásobnou wimbledonskou šampionku ve čtyřhře a držitelku bronzové olympijské medaile šlo totiž o poslední zápas kariéry před zraky českých fanoušků a fanynek. Strýcová se ještě neloučí úplně. Vůbec posledním turnajem kariéry pro ni bude grandslamové US Open na přelomu srpna a září. Českou rozlučku si ale chtěla dopřát na domácí půdě – a to doslova, protože v tenisovém klubu Sparty je „jako doma“.

Doporučeno
Barbora Strýcová se loučí s kariérou. „Tenis už pro mě není absolutně na prvním místě,“ říká pro Refresher Barbora Strýcová se loučí s kariérou. „Tenis už pro mě není absolutně na prvním místě,“ říká pro Refresher 31. července 2023 18:00

 Jak rozlučka Barbory Strýcové vypadala, ti ukážeme v galerii:

I když nebyly tribuny na centrálním kurtu zcela zaplněné, přítomné fanoušky a fanynky rozhodně bylo slyšet a Strýcová se mohla spolehnout na pořádnou podporu. V prvním setu byla Strýcová lepší a získala ho na svou stranu poměrem 6:3.Někteří fanoušci a fanynky hlasitě podporovali českou hráčku i během samotných výměn. Hlavní rozhodčí je musel dokonce napomenout, aby hráčky nerozptylovali a s podporou počkali po odehraných výměnách.V druhé sadě začala Strýcová výrazněji chybovat. Naopak Raina se zlepšila a díky výhře 6:3 získala druhý set na svou stranu. Šlo se tedy do třetího, rozhodujícího setu.
Zobrazit galerii
(13)

V zápase prvního kola, které se kvůli počasí hrálo až ve středu, na Strýcovou čekala Ankita Raina z Indie. Vývoj utkání nabíral ve svém průběhu různý směr, stejně jako emoce Barbory Strýcové. Zápas sice české tenistce vítěznou tečku nepřinesl, přesto se po jeho konci zraky všech upínaly právě na ni.

Davy lidí na tenistku čekaly i po jejím odchodu z kurtu. Strýcová se s nimi fotila a podepisovala tenisové suvenýry. Prohrou Strýcové ale turnaj pro české hráčky nekončí. Do osmifinále se probojovala Tereza Martincová a Linda Nosková, kterou čeká právě přemožitelka Barbory Strýcové Ankita Raina.
Davy lidí na tenistku čekaly i po jejím odchodu z kurtu. Strýcová se s nimi fotila a podepisovala tenisové suvenýry. Prohrou Strýcové ale turnaj pro české hráčky nekončí. Do osmifinále se probojovala Tereza Martincová a Linda Nosková, kterou čeká právě přemožitelka Barbory Strýcové Ankita Raina. Zdroj: Refresher/Tomáš Svoboda
Domů
Sdílet
Diskuse