Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. srpna 2023 15:51
Čas čtení 0:45
Vincenc Novák

VIDEO: Youtuber Kai Cenat vyvolal chaos v New Yorku při rozdávání PlayStationu 5. Nakonec sám skončil v poutech

ZAHRANIČÍ GAMING PS5 SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) YOUTUBE
Uložit Uložené

Známý americký youtuber a streamer na Twichi Kai Cenat vyvolal v pátek velké pozdvižení v ulicích New Yorku. Svým fanouškům vzkázal, že v jednom z městských parků bude bezplatně rozdávat herní konzole PlayStation 5. Výsledkem byl chaos a policejní zásah.

Akce se konala v Union Square Parku v centru města. Lidé se na místě začali shromažďovat kolem 13. hodiny místního času poté, co Cenat na sociálních sítích oznámil, že bude rozdávat 300 PlayStationů 5. Během dvou hodin se v okolí jedné z nejrušnějších newyorských vlakových stanic shromáždily až dva tisíce lidí, kteří neváhali lézt na auta či na střechu vchodu do nádraží, informuje BBC.

Doporučeno
VIDEO: „Tak sebou netřískej a budeš normálně žít.“ Násilný incident před Úřadem vlády řeší policie VIDEO: „Tak sebou netřískej a budeš normálně žít.“ Násilný incident před Úřadem vlády řeší policie 5. srpna 2023 15:22

Policie následně na místo vyslala zhruba tisícovku policistů, kteří měli za úkol situaci uklidnit. Situace se však vymkla kontrole. Účastníci házeli po policistech lahve, pouštěli ohňostroje, a někteří dokonce stavěli barikády. Okolo 18. hodiny byla akce rozehnána.

Při zásahu místní policie několik lidí zadržela. Mezi nimi i samotného Cenata, který podle televizní stanice CBS neměl k pořádání akce povolení. Na záběrech, které kolují po sociálních sítích, situace namísto poklidného shromáždění připomíná spíše pouliční válku. 

Jednadvacetiletý Kai Cenat je americký youtuber a streamer, který se proslavil především svými streamy na platformě Twitch. Tam ho v současné době sleduje více než 300 000 uživatelů.

Domů
Sdílet
Diskuse