Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Pom-Bär.
24. srpna 2023 14:00
Čas čtení 2:35
Sponzorovaný obsah

5 tipů na společné aktivity pro lidi od 0 do 100 let. Takto můžeš strávit čas s celou rodinou

5 tipů na společné aktivity pro lidi od 0 do 100 let. Takto můžeš strávit čas s celou rodinou
Zdroj: Canva
ZAJÍMAVOSTI CO DĚLAT V PRAZE? JAK TRÁVIT VOLNÝ ČAS
Uložit Uložené

Užij si léto, ještě než skončí období prázdnin a dovolených. Kamarády nech tentokrát doma a vyraz ven s rodiči, babičkou, dědou nebo se svými sourozenci.

Je čas zahodit mobil, vypnout televizi a vyrazit ven. Nemusíš zrovna odlétat na dovolenou, abys mohl*a strávit kvalitní čas se svou rodinou. Podívej se na tipy, jak si užiješ super odpoledne i ve svém městě. Tyto aktivity budou bavit všechny generace, od dětí až po dědečka s babičkou.

Tour de Zmrzlina

Ideální tip, jak prozkoumat město a zároveň mít sladkou motivaci, je obrazit ty nejlepší cukrárny nebo stánky se zmrzlinou ve svém okolí. Naplánuj si trasu, vyber zmrzlinové zastávky a vytvoř optimální cestu, po které potkáš třeba zajímavé památky. Po cestě se pobavte o tom, jakou ideální příchuť zmrzliny byste vytvořili, kdybyste se na den stali cukrářem. Nezapomeň posbírat od každého člena rodiny pořádné hodnocení každé zmrzliny. Když si tento den totiž stihneš zdokumentovat, můžeš to hodit jako tipy pro své sledující na Instagramu a stát se zmrzlinovým odborníkem.

Piknik

Klasika, ke které ti stačí jen pohodlná deka, klidné místo s hezkým výhledem a pořádné zásoby dobrot. I tady se můžeš zhostit role organizátora a poprosit všechny, kdo se zúčastní, ať s sebou vezmou jedno jídlo připravené doma a jedno kupované. Ty si můžeš přibalit třeba novinku Pom-Bär Oven Minis. Je ideální, protože se nerozteče na sluníčku a snadno ji hodíš do batohu či piknikového koše. A klidně vezmi rovnou obě příchutě –⁠ sůl a sýr –⁠, ať si může vybrat každý. Na křupavých medvídcích si pochutná celá rodina – od dětí až po prarodiče. Starší generace je určitě budou znát a ty mladší si je zamilují.

Tip: Co udělá piknik ještě pohodlnějším? Nádobí, příbory, ale taky slunečník a zásoba pití. Pokud jsi v přírodě, nezapomeň ani na odpadkový pytel, ať udržíš čistotu.

Užij si rodinný piknik
Užij si rodinný piknik Zdroj: Unsplash

Hvězdný večer

Věděl*a jsi, že existuje hned několik aplikací na pozorování hvězd? Stáhni si třeba Night Sky. Tahle appka ti ukáže, jaké objekty jsou právě viditelné na obloze na základě tvé aktuální polohy a času. Chceš identifikovat, co právě na noční obloze sám*sama vidíš? Použij aplikaci SkyView. Ta ti umožní rozpoznat hvězdy, planety a další objekty tím, že použiješ kameru svého mobilu. Stačí nasměrovat foťák k obloze a SkyView ti ukáže, co právě vidíš.

Tip: Pokud máš v rodině hororové fandy, využij noční atmosféry a půjč si projektor. Improvizované plátno zvládneš udělat i z prostěradla a pak už jen stačí vybrat nějakou hororovou klasiku a užít si zbytek večera.

Sportovní den

Pohyb je samozřejmě důležitý v každém věku, a když se u něj navíc dobře bavíš, jednoduše skloubíš příjemné s užitečným. Co třeba vyrazit na kolo? Tady se můžeš vrátit k prvnímu tipu a Tour de Zmrzlina pojmout jako rodinné cyklistické odpoledne. Jsi od přírody tak trochu soutěživý*á? Svěř komukoli kreativnímu ze své rodiny výrobu jednoduchých medailí a uspořádejte sportovní turnaj. Pravidla, druh sportu i počet bodů je jen na vás. Zkusit můžete tzv. slepé penalty. Každý hráč má zavázané oči a naslepo se pokouší trefit míč do připravené branky. Sportovní den ale můžeš pojmout i v poklidu a prostě jen tak vyrazit s frisbee do parku. U toho se totiž vyřádí i váš pes.

cyklisti, bicykel
Zdroj: Pexels/PhotoMIX Company

Geocaching

Slova jako „geocaching“ nebo „kešky“ jsi už pravděpodobně někde slyšel*a. Jde o super venkovní aktivitu, při které hledáš skryté poklady, tzv. „kešky“, a to pomocí GPS souřadnic. Nemusíš v tom být profík, ale až se vydáte na rodinný výlet, prozkoumáš díky tomu místa, která bys jinak neviděl*a.

Stačí, když se zaregistruješ na nejpopulárnější platformu Geocaching.com a pak si stáhneš jakoukoli geocachingovou aplikaci. Společně z mapy vyberte kešku, kterou chcete najít, a k vyhledávání použijte souřadnice a popis. Jakmile kešku najdete, zaznamenejte svůj nález na webových stránkách nebo v aplikaci. Můžete také sepsat krátký popis, jak jste ji našli, a případně přidat fotky.

Pozor: Nezapomeň prosím, že při téhle aktivitě je potřeba dodržovat nějaká pravidla. Respektuj přírodu, soukromý majetek a buď ohleduplný*á k okolnímu prostředí. Než odejdeš, vrať kešku na místo, kde jsi ji vzal*a. 

No a samozřejmě nezapomeň svačinu na posilněnou. Pom-Bär Oven Minis můžete společně se členy výpravy zobat klidně po cestě.

Geocaching ti umožní objevovat nová místa a zajímavosti, kam by ses jinak možná nedostal*a.
Geocaching ti umožní objevovat nová místa a zajímavosti, kam by ses jinak možná nedostal*a. Zdroj: Unsplash
Domů
Sdílet
Diskuse