Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2023 18:13
Čas čtení 1:23
Martin Mičuda

Nové BMW řady 5 je již možné vylepšit karbonovými doplňky a efektními disky M Performance přímo z továrny

Nové BMW řady 5 je již možné vylepšit karbonovými doplňky a efektními disky M Performance přímo z továrny
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILY
Uložit Uložené

BMW v rámci programu M Performance představilo dodatečná optická vylepšení pro řadu 5.

Bylo jen otázkou času, kdy nám BMW po představení úplně nové, v pořadí již 8. generace řady 5 ukáže novinku s M Performance prvky. Stalo se tak právě teď, kdy řada 5 i elektrický derivát i5 obdržely kompletní balík optických doplňků a vylepšení. K dispozici budou bez ohledu na motorizaci, povinností jsou však sportovní balíčky M nebo M Pro. Všechny doplňky jsou totiž slučitelné jen s optickým sportovním paketem, kterému přidávají ještě větší šmrnc a umocňují jeho sportovní vzhled.

Doporučeno
Lukáš prodává luxusní auta movité klientele: Běžně se setkávám s tím, že Slováci mají doma minimálně 20 až 30 vozů Lukáš prodává luxusní auta movité klientele: Běžně se setkávám s tím, že Slováci mají doma minimálně 20 až 30 vozů 15. června 2023 15:00

Všechny komponenty jsou vyrobeny z materiálu CFRP, tedy plastu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Pro dosažení vysoce kvalitního povrchu je na jednotlivé doplňky nanesen čirý lak. V přední části karoserie se o výrazný, závodně orientovaný vzhled starají čtyřdílné přední nástavce, po bocích přibyly výraznější prahy s dodatečnými aerodynamickými prvky, zatímco vzadu je decentní spoiler a třídílný difuzor vyrobený z aramidového vlákna.

Zadní spoiler je přitom na přání k dispozici i se základním lakem. Větší optickou štíhlost karoserii následně dodávají volitelné pruhy po stranách, které jsou v matné antracitové barvě a nesou nápis M Performance. Nabídku exteriérových doplňků uzavírají kryty vnějších zpětných zrcátek a kryt antény.

BMW, rad 5, M Performance,BMW, rad 5, M Performance,BMW, rad 5, M Performance,BMW, rad 5, M Performance,
Zobrazit galerii
(12)

Jednotlivé doplňky nemají mít jen vizuální, ale i aerodynamickou funkci, jsou přitom schváleny podle přísných norem kvality – jelikož již prošly homologací spolu s kompletním vozidlem, není třeba je opět registrovat u úřadů.

Třešničkou na dortu jsou pak efektní disky z lehké slitiny – na výběr jsou 19- až 21" disky v různých barevných provedeních, stylech a s lesklou nebo matnou povrchovou úpravou. Velké disky umožňují instalaci i výkonnější, až 20" brzdné soustavy M Performance. Šestipístkové hliníkové brzdy s pevným třmenem vpředu a jednopístkové pevné třmeny vzadu poskytnou dostatečnou brzdnou sílu pro sportovní styl jízdy.

Přestože nám BMW zatím nenabídlo ukázku všech doplňků pro interiér, nový byznys sedan je možné osadit o efektní prahové lišty, které po otevření dveří zvýrazní vstup do vozu a neomylně ukáží sportovní temperament. Sportovní nádech dodávají prostoru pro nohy i velurové koberečky s lemováním ze syntetické kůže a s ozdobným prošíváním v kontrastních barvách. Dva přední koberečky čtyřdílné soupravy nesou na látkové vložce vyšívaný nápis M Performance a vlajku v charakteristických barvách M.

BMW, rad 5, M Performance,
Zdroj: BMW
Domů
Sdílet
Diskuse