Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2023 12:49
Čas čtení 0:54
Anna Koucká

Důkaz o existenci mimozemského života? Domorodce v Peru prý tyranizují létající ufoni

Důkaz o existenci mimozemského života? Domorodce v Peru prý tyranizují létající ufoni
Zdroj: Stephen Leonardi/Unsplash, TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI UFO
Uložit Uložené

Záhada údajných mimozemšťanů, kteří terorizovali vesnici v Peru, byla rozřešena. Ve skutečnosti totiž nešlo o žádné „ufony“, ale o nelegální horníky s tryskovými batohy, informuje tamní policie.

Mimozemské „útoky“ prý ve vesnici začaly 11. července. Místní obyvatelé si začali stěžovat na výskyt podivných bytostí, které v noci navštěvovaly izolovanou oblast domorodců na peruánském venkově. Obyvatelé si navíc mysleli, že kromě obtěžování se také pokouší unést jednu patnáctiletou dívku. O celém případu informuje Vice


„Ti mužíci jsou mimozemšťané. Vypadají, že mají brnění podobné tomu, které měl zelený skřet ze Spider-Mana. Dvakrát jsem na jednoho vystřelil, ale nic mu to neudělalo. Prostě se jen vznesl a zmizel,“ uvedl pro peruánskou rozhlasovou stanici Jairo Reátegui Ávila, místní vůdce domorodé skupiny Ikitu žijící v severozápadní provincii Maynas. 

Doporučeno
VIDEO: TikTok zaplavily zmínky o hororu Zepotha. Má to ale háček VIDEO: TikTok zaplavily zmínky o hororu Zepotha. Má to ale háček 15. srpna 2023 11:17


„Jsme z toho vyděšení,“ dodal. Mimozemšťany popsal jako stříbrné postavy, které mají speciální kulaté boty, pomocí nichž se vznáší. Létají zhruba ve výšce jednoho metru a paty jim svítí červeně. „Měli taky dlouhé hlavy, masku a nažloutlé oči,“ popisuje Ávila. 

Záhada vyřešena

Zprávy o údajných mimozemšťanech neutekly pozornosti internetových nadšenců do UFO, ale ani peruánskému námořnictvu a policii. Ta se do izolované komunity, která se nachází deset hodin plavby lodí od hlavního města provincie Maynas Iquitos, vypravila začátkem srpna, aby záhadě přišla na kloub. 


Peruánské úřady pak oznámily, že se nejspíš o žádné mimozemšťany nejedná. Pachateli by totiž měli být členové nelegálních gangů těžařů zlata z Kolumbie a Brazílie, kteří používají takzvané „jetpacky“. Poblíž domorodé komunity se totiž podle hlavního vyšetřovatele případu nachází až 80 % nelegální těžby zlata v regionu.

Domů
Sdílet
Diskuse