Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2023 11:17
Čas čtení 1:36
Ilona Hobzová

VIDEO: TikTok zaplavily zmínky o hororu Zepotha. Má to ale háček

VIDEO: TikTok zaplavily zmínky o hororu Zepotha. Má to ale háček
Zdroj: Pexels
ZAJÍMAVOSTI TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Viděl*a jsi na TikToku v posledních dnech komentář, který zmiňoval horor Zepotha z 80. let, a ty nemáš vůbec tušení, o co se jedná, a nemůžeš tenhle horor nikde najít?

Tak můžeš zůstat úplně v klidu. Oslavovaný horor Zepotha nemůžeš najít jednoduše proto, že neexistuje. Vše pochází z hlavy hudebnice Emily Jeffri. Ta o víkendu na TikToku sdílela příspěvek s nápadem vytvořit falešný horor a s pomocí svých sledujících se pokusila přesvědčit další uživatele a uživatelky sociální sítě, že tento film skutečně existuje. A pokus to byl úspěšný. 

Doporučeno
MŇAM: V EU se loni vyrobilo 3,2 miliardy litrů zmrzliny, kde ji seženeš nejlevněji? MŇAM: V EU se loni vyrobilo 3,2 miliardy litrů zmrzliny, kde ji seženeš nejlevněji? 15. srpna 2023 7:07

Legendární horor z osmdesátek. Akorát že vůbec

„Dobře, dostala jsem nový nápad. Co kdybychom společně vytvořili falešný horor z 80. let s názvem ‚Zepotha‘ a začali všude psát komentáře typu ‚Omg, ty vypadáš PŘESNĚ jako ta jedna holka ze Zepothy‘ nebo ‚Počkej, ty vypadáš přesně jako ______ ze Zepothy‘. Společně se dočkáme vývoje nových detailů, vzhledu hlavních postav a tak dále a můžeme přesvědčit tisíce lidí, že tenhle podivně pojmenovaný horor z 80. let opravdu existuje,“ napsala mladá hudebnice o víkendu na TikTok. 

A nutno uznat, že se jí nápad opravdu vydařil. Její video nyní více než 940 600 lajků a 5,1 milionu zhlédnutí a neexistující horor zaplavil celou sociální síť. Nezasvěcení uživatelé a uživatelky jsou tímto propracovaným žertem opravdu zmatení, a někteří dokonce vyzývají ostatní, aby jim pomohli film najít. Bylo jim také řečeno, že ho nenajdou na internetu, ale existuje pouze na VHS kazetách a DVD.

@emilyjeffri putting this song forward as the movie’s main theme, i think it has zepotha vibes tbh #80s #nostalgia #horror #horrormovie #80shorror #bit #trickster #moohaha #newmusic #queerartist #spooky #zepotha ♬ DO YOU REMEMBER ME - jeffri

Virál si začal na TikToku žít vlastním životem. Lidé opravdu přidali jména několika postav. Existuje už dokonce filtr, který ti prozradí, která z těchto postav jsi, samozřejmě za pomocí fotek náhodných lidí. Někteří fanoušci koncept zdokonalili natolik, že falešnému dílu dokonce vytvořili stránku na Wikipedii. 

Doporučeno
Nevíš, co s cuketou? Připrav si polévku, kterou zvládneš za 10 minut Nevíš, co s cuketou? Připrav si polévku, kterou zvládneš za 10 minut 14. srpna 2023 18:29

Emily ale nešlo jen o vytvoření virálu, ale také o propagaci vlastního díla. Původní video totiž obsahuje úryvek její vlastní písně a hudebnice si tak nemohla vytvořit lepší reklamu na své nové album SOUNDTRACK FOR AN 80'S HORROR MOVIE, které vyjde 25. srpna. 

Zajímavé ale je, že by fiktivní horor nakonec vzniknout skutečně mohl. V neděli Emily vyhlásila soutěž o krátký film, který by ho měl přivést k životu. „Teď je čas, abyste vy, SKUTEČNÍ kreativní hrdinové, kteří za tím vším stojíte, přivedli Zepothu k životu ve svých vlastních krátkých filmech,“ vyzvala své sledující a dodala, že vítěz*ka soutěže od ní dostane 500 liber, v přepočtu tedy 14 tisíc korun, a vítězné dílo se stane „kánonem ve vesmíru Zephoty“.

Domů
Sdílet
Diskuse