Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
31. srpna 2023 6:00
Čas čtení 3:16
Tereza Patočková

Deset nejděsivějších světových rekordů: Nejvíce očichaných chodidel i snědeného mozku a švábů

Deset nejděsivějších světových rekordů: Nejvíce očichaných chodidel i snědeného mozku a švábů
Zdroj: Pexels/Picas Joe
ZAJÍMAVOSTI GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ
Uložit Uložené

Připravili jsme výběr deseti nejděsivějších rekordů na světě.

Již téměř 70 let Guinnessova kniha rekordů udivuje generace lidí a zaznamenává hranice lidských možností. A každý rok se Guinnessova kniha rekordů rozšiřuje o nové rekordy, které upozorňují na trendy a technologie dnešní doby. Kromě všech klasických kategorií, jako jsou nejvyšší lidé, nejrychlejší sportovci, nejtěžší vozidla a hráči videoher s nejvyšším počtem bodů, však obsahuje i velké bizáry a rekordy, které by se pro většinu z nás daly splnit jen v noční můře. Jaké jsou ty nejděsivější rekordy? 

Největší vzdálenost mléka vystříknutého okem

V roce 2004 vystříknul Mehmet Yilmaz z Turecka mléko z oka do šálku na kávu ze vzdálenosti 2 metrů a 70 centimetrů, čímž vytvořil nový bizarní Guinnessův rekord. Osmadvacetiletý Yilmaz zvládl disciplínu stříkání z oka tak, že jej nasál nosem do oka a vystříkl jej přes stůl. Touto vzdáleností překonal rekord 2 metry a 60 centimetrů, který před ním držel závodník z Britské Kolumbie.

Nejvíce očichaných chodidel na světě

Madeline Albrecht ze Cincinnati v Ohiu věděla, že má našlápnuto k velké kariéře, když ji najala společnost Hill Top Research Laboratories, jež je testovací laboratoří pro značku Dr. Scholl's. V té době se jí podařilo získat práci, která jí umožnila dosáhnout velkého úspěchu, a dokonce světového rekordu. Její prací bylo očichávat nohy a podpaží. To dělala celých dlouhých 15 let. Během své kariéry Madeline Albrecht očichala odhadem 5 600 nohou a neznámé množství podpaží, což činí z této činnosti rekord za nejvíce očichaných chodidel na světě.


Nejvíce švábů snědených za minutu

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse