Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. září 2023 17:04
Čas čtení 1:09
Ondřej Jarůšek

Keanu Reeves prosil, aby John Wick už definitivně umřel. Natáčení ho totálně ničilo

Keanu Reeves prosil, aby John Wick už definitivně umřel. Natáčení ho totálně ničilo
Zdroj: Lionsgate US
FILMY A SERIÁLY JOHN WICK 4 KEANU REEVES
Uložit Uložené

Z filmové série John Wick se stal obrovský hit a snímky celosvětově vydělaly více než miliardu dolarů. Na představiteli hlavní postavy Keanu Reevesovi si to však vyžádalo daň.

Článek může obsahovat spoilery z filmu John Wick: Kapitola 4

Asi není fanynky nebo fanouška akčních filmů, který by neznal sérii John Wick. Ta se těší jak kritickému, tak i kasovnímu úspěchu. Letos byl do kin uveden čtvrtý díl série a studio Lionsgate chystá už i pátý. Dle spekulací má být dějově zasazen mezi trojku a čtyřku. Lví podíl na úspěchu série má pochopitelně herec Keanu Reeves, který nájemného vraha ve výslužbě ztvárňuje. Je to ale daleko těžší úkol, než by si mohl leckdo myslet.

Doporučeno
Ztratili zdraví i vůli žít: Toto jsou slavné filmové role, které totálně zničily herce a herečky Ztratili zdraví i vůli žít: Toto jsou slavné filmové role, které totálně zničily herce a herečky 19. září 2023 6:00

O tom, jak je pro Reevese natáčení filmů o Johnu Wickovi náročné, se rozpovídal producent série Basil Iwanyk pro server Colider. Během tvorby čtvrtého dílu už toho na Reevese bylo tolik, že prosil, aby jeho postava zemřela. Nakonec se však rozhodli nechat dvířka pro další návrat obávaného zabijáka mírně pootevřená.

„Po druhém, třetím a čtvrtém filmu to bylo pro Keanua hrozně vyčerpávající a ničilo ho to, fyzicky i mentálně,“ vysvětlil. „Ke konci za mnou přišel a říkal: ‚Už to znovu dělat nemůžu.‘ My s ním souhlasili. Byl úplně vyřízený, protože do toho dává všechno. Říkal: ‚Chci, abych na konci tohoto filmu definitivně umřel.‘ My mu na to řekli, že to necháme na 10 procent otevřené,“ popsal Iwanyk.

Keanu Reeves John Wick 3
Zdroj: Lionsgate US/propagační materiál

Vzhledem k tomu, jak velký úspěch série zažívá, není divu, že slavné postavě nechtějí dát tvůrci ještě úplné sbohem. Kdy by měla být pátá kapitola příběhu hotová, zatím nevíme. Už brzy však světlo světa spatří spin-off The Continental. Jednat se bude o třídílnou minisérii vysílanou na platformě Amazon Prime Video.

Fanouškům a fanynkám zbývá jen doufat, že kvůli ztvárňování Johna Wicka se Reeves nezařadí po bok herců a hereček, kterým role zničily zdraví. Kteří herci a herečky to byli a proč je jejich role zdevastovaly, se dozvíš v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse