Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2023 v 17:00
Čas čtení 6:08
Radim Šlechta

Seřadili jsme všechny díly Saw od nejhoršího po nejlepší. Hlasuj v anketě pro svého oblíbence

Seřadili jsme všechny díly Saw od nejhoršího po nejlepší. Hlasuj v anketě pro svého oblíbence
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY FILMY 2023
Uložit Uložené

Zahrajeme si takovou hru. Seřadili jsme díly Saw tak, jak se nejvíce líbí nám. Ty zahlasuj v anketě pro svůj nejoblíbenější.

Do českých kin vstupuje 28. září desátý díl slavné krvavé série Saw. Pro někoho srdeční hororová série, pro jiné nejnechutnější hloupost na světě. Pro nás je Saw především guilty pleasure, a tak jsme pozvání na novinářskou projekci filmu nemohli odmítnout. Možná i kvůli tomu, do jaké kategorie filmová řada plná uřezaných rukou a vypíchnutých očí sahá, jsme se tentokrát rozhodli desátý díl nerecenzovat a raději si na sérii zavzpomínat v jejím celku.

Doporučeno
KVÍZ: Jaký film si dneska pustit? Odpověz na otázky a hned můžeš koukat v pohodlí domova KVÍZ: Jaký film si dneska pustit? Odpověz na otázky a hned můžeš koukat v pohodlí domova 22. září 2023 v 14:00

Seřadili jsme všechny díly Saw od nejhoršího po nejlepší. Pokud jsi fanoušek nebo fanynka, dej nám vědět, jaké jsou tvoje oblíbené díly a jestli s naším žebříčkem souhlasíš, nebo bys ho poskládal*a jinak.

10. místo: Spirála strachu: Saw pokračuje (2021)

Spin-off známé hororové série vypráví příběh, i když v něm OG Jigsaw John Kramer vlastně nefiguruje. Události se točí okolo vyšetřování děsivých vražd, které nápadně připomínají nechvalně známé brutální zločiny z minulosti. Detektiv Zeke (Chris Rock) se dostane do zvrácené hry masového vraha, jejíž součástí je i policistův otec (Samuel L. Jackson). 

Spirála strachu: Saw pokračuje je brutální tak, jak jsme ze série zvyklí, chybí jí ale napínavá atmosféra, kterou si předchozí díly aspoň na úrovni guilty pleasure držely.

Saw, Spiral
Zdroj: Mongrel Media
Délka filmu: 1 hodina 33 minut
Režie: Darren Lynn Bousman
Scénář: Pete Goldfinger, Josh Stolberg
Hrají: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Max Minghella, Marisol Nichols, Zoie Palmer, Dan Petronijevic, Nazneen Contractor, Morgan David Jones

9. místo: Jigsaw (2017)

John Kramer ve filmu Jigsaw po deseti letech vstává z mrtvých… nebo ne? Film postupně zaplavuje město mrtvolami, lidé na ně naráží, když jdou běhat, zohavená těla se houpají na mostě a všechny stopy vedou právě k legendárnímu vrahovi Johnu Kramerovi. Ten už je ale oficiálně po smrti a na vyšetřujících je odkrýt, jestli mají co do činění s nebezpečnými okultními praktikami, nebo jestli má Kramer nástupce.

Délka filmu: 1 hodina 31 minut
Režie: Michael Spierig, Peter Spierig
Scénář: Pete Goldfinger, Josh Stolberg
Hrají: Tobin Bell, Matt Passmore, Callum Keith Rennie, Laura Vandervoort, Hannah Emily Anderson, Clé Bennett, Paul Braunstein


8. místo: Saw 3D (2010)

Závěrečný díl originální série se točí okolo členstva podpůrné skupiny lidí, kteří přežili některou z Jigsawových her. Lhář, který se do ní infiltroval, si nyní musí projít tím, co o sobě v minulosti navykládal. 

Doporučeno
Největší hororové bizáry, které musíš vidět! Budeš krvácet z očí, ale královsky se pobavíš Největší hororové bizáry, které musíš vidět! Budeš krvácet z očí, ale královsky se pobavíš 22. září 2023 v 11:00

Saw 3D se snaží uzavřít všechny rozehrané dějové linky a odpovědět na všechny otázky, které obecenstvo v průběhu série trápily. Saw 3D sice dá kousky skládanky z předchozích dílů dohromady, je ale potřeba mu odpouštět poměrně velké množství zkratek, staronových postav a vysvětlování. Kromě toho mu příliš nehraje do karet fakt, že se snažil naskočit na vlnu 3D filmů a bez zbytečných scén na efekt by byl o poznání povedenější. Alespoň vizuálně.

saw 3D
Zdroj: Lionsgate
Délka filmu: 1 hodina 30 minut
Režie: Kevin Greutert
Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan
Hrají: Tobin Bell, Costas Mandylor, Betsy Russell, Dean Armstrong, Chad Donella, Gina Holden, Chester Bennington, Rebecca Marshall
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse