Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. října 2023 8:30
Čas čtení 0:47
TASR

Skupina Rammstein ohlásila evropské turné na rok 2024. Jako první zavítá do Prahy

Skupina Rammstein ohlásila evropské turné na rok 2024. Jako první zavítá do Prahy
Zdroj: Martin Adam Pavlík
HUDBA RAMMSTEIN ZPRÁVY Z DOMOVA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Německá metalová skupina Rammstein ohlásila v úterý pokračování svého evropského stadionového turné v roce 2024, po letošním létě, které zastínila obvinění na adresu jejího frontmana Tilla Lindenmanna ze sexuálního zneužívání. TASR převzala zprávu z DPA.

„Rammstein dnes oznamuje své evropské stadionové turné 2024!“ uvedla v úterý berlínská formace na sociálních sítích. Vstupenky se začnou prodávat od 18. října.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial)


Koncerty budou mít podobný rozsah jako třetí část letošního evropského turné skupiny. Od května do srpna odehráli Rammstein dvě desítky koncertů na 16 místech v Evropě včetně vystoupení na Slovensku, které se odehrálo 14. června na letišti v Trenčíně. V Praze kapela zahraje 11. května 2024 v Letňanech.

Letošní obvinění

V uplynulých měsících vzneslo několik žen obvinění vůči Lindenmannovi z nevhodného chování, přičemž případ vyvolal širokou pozornost veřejnosti v celém Německu, připomíná DPA.

Některé z nich tvrdily, že byly vybrány a naverbovány během koncertů, přičemž se jich měli zeptat, zda chtějí přijít na večírek po vystoupení. Podle některých žen tam mělo docházet k sexuálním aktům.

Doporučeno
Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí Kauza Rammstein: Shrnujeme vše, co zatím víme o obvinění Tilla Lindemanna ze sexuálního násilí 16. června 2023 11:00

Šedesátiletý Lindemann obvinění důrazně popřel. Prokuratury v Berlíně a Litvě od té doby vyšetřování zastavily. Vyhodnocení dostupných důkazů neposkytlo žádné indicie, že Lindemann „prováděl sexuální akty na ženách proti jejich vůli“, napsala koncem srpna v podrobném prohlášení berlínská prokuratura.

Skupina Rammstein, přední představitelka hudebního stylu Neue Deutsche Härte, vydala dosud osm studiových alb, tři koncertní alba a několik kompilací.

Domů
Sdílet
Diskuse