Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2023 15:39
Čas čtení 0:56
Radim Šlechta

Muž prodal popel své matky za 30 dolarů. Kolik by stála tvoje máma?

Muž prodal popel své matky za 30 dolarů. Kolik by stála tvoje máma?
Zdroj: Unsplash/DDP/k volnému užití
NEWS
Uložit Uložené

Facebook Marketplace je záhadné místo, kde se dá natrefit na spoustu nezvyklých produktů.

Na Facebook Marketplace můžeme narazit na všemožné bizarní kousky, ostatně jako na jakémkoliv jiném internetovém bazaru. A i když jsme sebevíc otupělí, občas se najde něco, co nás překvapí.

Třeba jako inzerát Chrise Browna, který na Facebooku prodával popel vlastní matky za 30 dolarů, s příplatkem 5 eur za backstory s tím, že své trauma zdarma sdílet nebude. Jeho nabídku zaregistroval tiktoker Mark z kanálu epicconfections.

Mark se rozhodl popel koupit a s autorem inzerátu, který rčení, že by někdo prodal i vlastní matku, posunul na novou úroveň, udělat rozhovor. Ukázalo se, že Chrisův vztah k matce nebyl ideální. Mluvil o ní jako o manipulativním a hrubém člověku, který nešel daleko za fyzickým násilím.

„Přemýšlel jsem. Mám ji prostě hodit do koše? Mám ji prostě spláchnout? Nevím, nic z toho mi nepřineslo klid. Tak jsem prostě nějak napsal příspěvek na Facebook, abych zjistil, jak to dopadne, a ono to vybouchlo,“ vysvětlil Brown. Kromě toho se prý cítil, jako kdyby u něj jeho matka byla stále přítomná, a chtěl se jí jednoduše zbavit.

Mark společně s tiktokerkou Lauren the Mortician (v překladu Hrobnice Lauren) taky zkoumal, zda je ve Spojených státech možné legálně prodávat popel svých blízkých. Ukázalo se, že zákon, který by to omezoval, neexistuje. A tak nezbývá než čekat, kolik dalších traumatizovaných lidí bude chtít svoje blízké dostat co nejdál od sebe.

Anketa:
Kolik by stála tvoje máma? 
Neprodal*a bych ani za milion. 
Cca jako cena malé pražské garsonky. 
Těch 30 dolarů tak akorát. 
Neprodal*a bych ani za milion. 
75 %
Cca jako cena malé pražské garsonky. 
25 %
Těch 30 dolarů tak akorát. 
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse