Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. října 2023 8:15
Čas čtení 0:44
Adéla Ježková

Muž se bytostně bojí žen. V izolaci žije už 55 let

Muž se bytostně bojí žen. V izolaci žije už 55 let
Zdroj: YouTube
NEWS RWANDA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jednasedmdesátiletý Callitxe Nzamwita ze Rwandy svůj strach nedokáže překonat.

Muž trpí tak zvanou „gynofobií“, tedy chorobným strachem ze žen a ženské společnosti. Jak uvádí lékař Jiří Štefánek, dotčený člověk si je vědom iracionality svého strachu, ale není schopen jej nijak ovlivnit. Nejedná se tak o mizogynii, tedy nenávist k ženám.

Doporučeno
VIDEO: „Táta by byl na větvi.“ Syn Steva Irwina pokračuje v záchraně přírody VIDEO: „Táta by byl na větvi.“ Syn Steva Irwina pokračuje v záchraně přírody 16. října 2023 15:14

55letá izolace

Nzamwita začal strach pociťovat v 16 letech. Od té doby žije ve svém domku v naprosté izolaci. „Zavírám se tady a kolem domu mám plot, aby se ke mně ženy nepřiblížily. Nechci, aby se kolem mě ženy pohybovaly, protože mě děsí,“ popsal svou fobii pro server Legit.

Jedna ze sousedek serveru NewsNine řekla, že ho od dětství téměř neviděla vycházet z domu. Právě ona – přestože je ženského pohlaví – mu ale spolu s dalšími ženami ze sousedství paradoxně pomáhá přežít.

„Je zvláštní, že i když se bojí žen, my jsme ty, kdo mu pomáhají sehnat jídlo a veškeré věci, které potřebuje. Když se mu snažíme pomoci, nechce, abychom se k němu přiblížily nebo s ním mluvily,“ uvedla sousedka. Potraviny a všechno ostatní mu tak ženy nechávají za dveřmi. Kdykoli totiž Nzamwita spatří ve své blízkosti ženu, uteče do domu a rychle se zamkne. 

Domů
Sdílet
Diskuse