Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2023 12:49
Čas čtení 1:18
Ondřej Jarůšek

Je toto nejhorší hra roku 2023? Internet se směje nové gamese s King Kongem, vypadá naprosto otřesně

Je toto nejhorší hra roku 2023? Internet se směje nové gamese s King Kongem, vypadá naprosto otřesně
Zdroj: IguanaBee/propagační materiál
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Nová hra s King Kongem se stala jedním z aktuálně nejdiskutovanějších témat v herním světě. Asi se ale nejedná o takovou pozornost, jakou by si tvůrci přáli. Jejich hra je totiž terčem posměchu.

Myslí to vážně? Jak se to vůbec může prodávat? Takové otázky se objevují v internetových diskuzích o hře Skull Island: Rise of Kong, kterou vydavatelská společnost GameMill Entertainment pustila do světa v úterý. Titul s obrovským opem v hlavní roli totiž působí tak špatně, že je s podivem, že taková hra mohla vůbec v roce 2023 vyjít.

rise of kongrise of kongrise of kongrise of kong
Zobrazit galerii
(7)

Jak připomíná server Gamesradar, jedná se o první novou licencovanou hru s King Kongem po 18 letech, mnozí však titul začali rychle přirovnávat k letošnímu propadáku The Lord of the Rings: Gollum, který byl dosud označován za nejhorší hru roku. Toto nelichotivé prvenství si však pro sebe možná nakonec uzme Kong.

O čem hra vlastně je? „Čeká vás výprava s cílem pomstít smrt rodičů, kteří zemřeli rukou alfa predátora Gawa. Zdolejte vlny prapodivných bestií a skolte přisluhovače svého úhlavního nepřítele, abyste se mohli stát právoplatným králem Ostrova lebek,“ popisují svoji hru autoři.

Na hráče tak čeká putování po ostrově a četné bitky s ostatními bestiemi, které ostrov obývají. Zároveň tvůrci lákají na objevování nejrůznějších tajemství. Záhadou, kterou se ale hráči snaží rozlousknout, je to, jak mohl titul s oblíbenou licencí v takovém stavu vůbec spatřit světlo světa.

Hra na Steamu v aktuální slevě stojí necelých 32 dolarů (750 korun), po vypršení slevy necelých 40 dolarů (930 korun). Za tzv. Colossal edici, která do hry přidává nové barevné varianty King Konga, nový herní režim nebo náhled do zákulisí tvorby hry, zaplatíš 985 korun a po vypršení slevy 1280 korun.

Titul je kromě PC dostupný taky na konzole Nintendo Switch, PlayStation5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X a Series S.

Domů
Sdílet
Diskuse