Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. listopadu 2023 16:24
Čas čtení 0:51
Vojtěch Vanda

VIDEO: Reportéra BBC okradli během živého vstupu. Jeho reakce je k nezaplacení

VIDEO: Reportéra BBC okradli během živého vstupu. Jeho reakce je k nezaplacení
Zdroj: Freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Novinář, ten tvrdý chleba má. Své o tom ví reportér BBC Harry Low, kterého v práci dokonce okradli.

Ke kuriózní situaci došlo na předměstí Londýna Mortlake v pondělí večer. Video z výstupu reportér sám vyvěsil na sociální síť X. V momentě, když se snažil diváctvu předat informace o prudkých deštích a záplavách, které zasáhly jih Británie, mu někdo ukradl tašku. Low na sobě ale nenechal prakticky nic znát a ve výkladu pokračoval.

Nejdřív práce, pak vše ostatní

Reportáž začala záběrem na Lowa, který diváctvo informoval o aktuálním počasí. Následně reportáž pokračovala předem nahraným rozhovorem s jedním z tamních obyvatel. Když se před kamerou znovu objevil Low, nastalo několik vteřin ticha. V tu chvíli si novinář uvědomil, že přišel o osobní věci. Jako profesionál ale zachoval klid a svůj vstup nejprve dokončil.

Jak uvádí New York Post, Low nespecifikoval, co mu bylo odcizeno, ani neuvedl, zda krádež nahlásil policii. „Nejdřív práce, pak vše ostatní. Včera večer mi byla zcizena taška uprostřed výstupu,“ uvedl Low stroze k videu. Krádež bohužel televizní kamery nezachytily. Sám novinář si od sledujících vysloužil obdiv za klidnou reakci a profesionalitu. 

Doporučeno
Vražda po koncertě, drogy i ublížení na zdraví: Tohle jsou známí čeští rappeři, kteří skončili ve vězení Vražda po koncertě, drogy i ublížení na zdraví: Tohle jsou známí čeští rappeři, kteří skončili ve vězení 16. října 2023 6:00

Low nicméně není jediný žurnalista, který byl okraden v přímém přenosu. Podobné trable potkaly v roce 2020 brazilskou novinářku CNN Brunu Macedo, kterou lupič během živého vysílání dokonce ohrožoval nožem.

Domů
Sdílet
Diskuse