Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2023 7:00
Čas čtení 0:31
Aneta Gospičová

VIDEO: Tiktokerka natočila na obloze letadlo, které se vůbec nepohnulo. Má to však jednoduché vysvětlení

ZAHRANIČÍ TIKTOK
Uložit Uložené

Neobvyklý jev se podařilo zachytit na Floridě. Uživatelé sociální sítě TikTok přirovnávají situaci k epizodám Black Mirror. ​

Tiktokerka zveřejnila video nehybného letadla, které „levituje ve vzduchu“. Neobvyklý jev se jí podařilo zachytit na Floridě během řízení. Levitující letadlo se stalo ihned virálním. Na sociální síti ho lajklo přes 1,5 milionu uživatelů.

„Toto letadlo se ani nepohnulo. Nejdivnější věc, jakou jsem kdy viděla,“ napsala do popisu uživatelka TikToku. Lidé pod virálním videem přirovnávali situaci k epizodám populárního mysteriózního seriálu Black Mirror.

Pod příspěvkem se objevily i komentáře, které pozoruhodný jev vysvětlují. „Nazývá se to efekt paralaxy. Když se pohybujete kolem jiného pohybujícího se objektu, zdá se, že se vůbec nepohybuje,“ uvedl jeden z uživatelů.

„Bydlíme u letiště a vidíme to pořád, když řídíme. Pokud zastavíte svůj vůz, uvidíte, že se hýbe,“ vysvětlil jev uživatel platformy TikTok.

@.kadeshia Please tell me this isnt real. #plane #fyp #wth #planestuckintheair #florida ♬ original sound - kadeshia

Domů
Sdílet
Diskuse