Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. listopadu 2023 8:00
Čas čtení 0:10
Adéla Švehlíková

KVÍZ: Poznáš film jen podle outfitu?

KVÍZ: Poznáš film jen podle outfitu?
Zdroj: IMDb
MÓDA KVÍZ MÓDA
Uložit Uložené

Jestli nepoznáš tyto outfity, neříkej si filmový odborník.

Otestuj své módní a kinematografické znalosti v dalším z našich kvízů. Tentokrát jsme pro tebe připravili několik obrázků s outfity, které oblékly kultovní filmové postavy. Přesvědč se o tom, jestli jsi profík a máš looky v malíčku, nebo by to chtělo víc zapracovat na tvém přehledu. 

Kvíz
KVÍZ: Poznáš film podle outfitu?
Poznáš, ze kterého filmu jsou tyto outfity?
Zdroj: IMDb
18
Poznáš, ze kterého filmu jsou tyto outfity?
Prci, prci, prcičky
Protivný sprostý holky
Bezmocná
Žába k zulíbání
Vysvětlení
V angličtině Mean Girls stále patří k nejoblíbenějším teenagerovským komediím sledujícím dění kolem Cady, Reginy, Gretchen a Karen. Film také zkoumá důsledky snahy zapadnout za každou cenu a přikládá důležitost tomu, aby byl člověk sám sobě věrný. Kromě morálního podtextu se zde objevuje i hojný počet módních počinů. 
A co tyto?
Zdroj: IMDb
28
A co tyto?
Pomáda
Horečka sobotní noci
Takoví jsme byli
Zrodila se hvězda
Vysvětlení
Pomáda je zábavným hudebním filmem, který oslavuje hudbu, módu a kulturu 50. let a zůstává jedním z nejoblíbenějších muzikálů v historii kinematografie. Děj filmu se točí kolem hlavních postav, Dannyho Zuka a Sandy Olsson, a sleduje jejich vzájemný vztah.
Ve kterém filmu se objevil tento elegantní look?
Zdroj: IMDb
38
Ve kterém filmu se objevil tento elegantní look?
50 odstínů šedi
Temný rytíř
Vlk z Wall Street
Casino Royale 
Vysvětlení
Móda je důležitým aspektem postavy Jamese Bonda. Jeho persona sofistikovaného a kultivovaného agenta, který se pohybuje v luxusním prostředí kasina a exkluzivních společenských událostí, je podtržena obleky na míru, hodinkami Omega, kravatami Tom Ford a mnoha dalšími vytříbenými doplňky. 
Tak, a co tento look?
Zdroj: IMDb
48
Tak, a co tento look?
Prázdniny v Římě
Snídaně u Tiffanyho
Lolita
Růžový panter
Vysvětlení
Audrey Hepburn nosí ve snímku Snídaně u Tiffanyho slavné malé černé šaty, které byly navrženy Hubertem de Givenchym. Tyto elegantní šaty jsou ikonickým kouskem oblečení a staly se symbolem elegance a jednoduchosti. Look je doplněn perlovým náhrdelníkem, slunečními brýlemi, prstýnky a signifikantním účesem. Kdo tento model nezná, jako by žil pod kamenem. 
Ve kterém filmu nikdy nezklamal styling hlavní postavy?
Zdroj: IMDb
58
Ve kterém filmu nikdy nezklamal styling hlavní postavy?
Sex ve městě
Ďábel nosí Pradu
Zoolander
Klan Gucci 
Vysvětlení
Tato komedie zaměřující se na svět módy a vyšší společnost je evergreenem módního filmu. Proměna Andy Sachs z konzervativní školačky na stylovou pravou ruku Mirandy Priestly je legendárním okamžikem, jenž si podmanil miliony lidí. Zmíněná Miranda, šéfredaktorka prestižního magazínu, je symbolem kvality, luxusu a autority. Tyto pilíře můžeme koneckonců zaznamenat i v jejích outfitech.
Vzpomínáš si, ve kterém filmu jsi viděl*a tento look?
Zdroj: IMDb
68
Vzpomínáš si, ve kterém filmu jsi viděl*a tento look?
Flashdance
Zjizvená tvář
Maska
Pretty Woman
Vysvětlení
Postava Vivian Ward prochází v průběhu filmu Pretty Woman dramatickou proměnou vzhledu a stylu. Na začátku filmu je její oblečení odvážné a výrazné, ale postupem času se začíná oblékat elegantněji, jak se přizpůsobuje svému novému prostředí. Jedním z nejznámějších momentů filmu je scéna, kdy s ní Edward nakupuje nové oblečení na Rodeo Drive.
Kde se objevila tato bomba?
Zdroj: IMDb
78
Kde se objevila tato bomba?
Pokání
Schindlerův seznam 
Dunkirk
Harry Potter a Relikvie smrti – část 1
Vysvětlení
Poznávacím znamením nenáviděné postavy Dolores Umbridge je její růžový kostým a tendence zdobit kancelář obrázky koček. Její módní styl a vzhled jsou často kontrastem s okolním světem kouzel. Současně zvýrazňují její charakter, který je zdánlivě nevinný, ve skutečnosti se však jedná o neúprosnou ženu.
A na závěr tu máme tuto ikonu...
Zdroj: IMDb
88
A na závěr tu máme tuto ikonu...
Klub rváčů
Joker
Americké psycho
Sedm
Vysvětlení
Postava, kterou hraje Edward Norton, je zprvu viděna v rutinním a monotónním oblečení, což odráží jeho stereotypní život. Jakmile se však připojuje ke Klubu rváčů, jeho oblečení se stává odvážnějším a více rebelujícím. Postava Tylora Durdena, hraná Bradem Pittem, nosí většinou kožené bundy. Ty dodávají jeho postavě drsný a subverzivní vzhled a reflektují odpor ke společenským normám. O ikoničnosti outfitů tak není pochyb, utvrdit jsme se v tom mohli i letos na Halloween. 
Vyhodnotit kvíz
Domů
Sdílet
Diskuse