Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. listopadu 2023 10:10
Čas čtení 2:17
Lucie Kotvalová

„Odpočívej, bráško.“ Herci a herečky ze seriálu Přátelé vyjádřili finální sbohem zesnulému Matthewovi Perrymu

„Odpočívej, bráško.“ Herci a herečky ze seriálu Přátelé vyjádřili finální sbohem zesnulému Matthewovi Perrymu
Zdroj: National Broadcasting Company (NBC)
FILMY A SERIÁLY MATTHEW PERRY NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Herci a herečky z ikonického seriálu Přátelé vyjádřili sbohem svému zesnulému kolegovi.

Matthew Perry zemřel nečekaně 28. října 2023. Herce nalezla asistentka v jeho domu v Los Angeles ve vířivce, kde se utopil. Jen pár dní po události vydali Perryho herečtí kolegové a kolegyně ze seriálu Přátelé společné prohlášení, nyní se ozvali i skrze osobní sociální sítě.

Šílená vlna emocí

Jennifer Aniston, v seriálu ztvárňující Rachel, na svůj Instagram napsala: „Páni, tohle mě zasáhlo hluboko... Muset se rozloučit s naším Mattym byla šílená vlna emocí, kterou jsem nikdy předtím nezažila. Všichni někdy v životě zažijeme ztrátu. Ztrátu života nebo lásky. Schopnost skutečně se v tomto zármutku posadit vám umožní prožít chvíle radosti a vděčnosti za to, že jste někoho tak hluboce milovali. A my jsme ho hluboce milovali.“

Perry byl nejznámější právě pro svou roli sarkastického Chandlera, který bez vtipů a ironie nevydrží ani půl hodiny. Podle Aniston měl Perry v tomto ohledu ke své postavě značně blízko. 

Doporučeno
Kvíz: Jak dobře znáš kultovní seriál Přátelé? Kvíz: Jak dobře znáš kultovní seriál Přátelé? 16. června 2023 15:00

„Matty věděl, že rád rozesmává lidi. Jak sám říkal, když neslyšel ‚smích‘, myslel si, že umře. Jeho život na tom doslova závisel. A to se mu také podařilo. Rozesmál nás všechny. A to pořádně,“ napsala.

Vzpomněla si také na zprávu, kterou jí Perry jednou jen tak poslal. „Když ses rozesmála, zlepšilo mi to den. Udělalo mi to radost,“ napsal v textovce. Podle Aniston je tato zpráva všeříkající. „Matty, mám tě moc ráda a vím, že jsi teď naprosto v klidu a mimo jakoukoli bolest. Mluvím s tebou každý den... Někdy skoro slyším, jak říkáš: ‚Mohla bys BÝT ještě bláznivější?‘ Odpočívej, bráško. Vždy jsi mi zlepšil den...“ zakončila své vyjádření.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Z cizích lidí vytvořil rodinu

David Schwimmer, známý jako paleontolog Ross Geller, se taktéž vyjádřil na sociální síti Instagram. Perrymu poděkoval za „deset neuvěřitelných let smíchu a kreativity“.

„Nikdy nezapomenu na tvůj dokonalý komický timing a podání. Dokázal jsi vzít přímý dialog a ohýbat ho podle své vůle, což vedlo k něčemu tak originálnímu a nečekaně vtipnému, že to stále ohromuje,“ napsal. Perry podle něj pomohl ze šesti cizích lidí „vytvořit rodinu“.

Lisa Kudrow coby seriálová Phoebe Perrymu poděkovala, že ji každý den rozesmál. Mimo to se dotkla i jeho závislosti: „Děkuji ti za to, že jsi přišel do práce, když ti nebylo dobře, a byl jsi naprosto skvělý. Děkuji ti za nejlepších deset let, které člověk může prožít. Děkuji ti, že jsi mi důvěřoval. Děkuji ti za všechno, co jsem se díky tobě naučila o milosti a lásce. Děkuji ti za čas, který jsem s tebou mohla strávit, Matthewe.“

Doporučeno
KVÍZ: Připomeň si Chandlera Binga z Přátel, nejslavnější roli Matthewa Perryho KVÍZ: Připomeň si Chandlera Binga z Přátel, nejslavnější roli Matthewa Perryho 29. října 2023 8:30

Již den předtím vyjádřili své „sbohem“ ti, kteří měli k Chandlerovi svými postavami nejblíže – Matt LeBlanc (hrající Chandlerova nejlepšího kamaráda Joeyho) a Courteney Cox, tedy Chandlerova seriálová manželka Monica.

Cox uvedla: „Jsem vděčná za každý okamžik, který jsem s tebou prožila, Matty, a každý den mi chybíš.“ Následně sdílela jeden ze svých nejoblíbenějších momentů z natáčení.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

Matt LeBlanc publikoval sérii několika ikonických scén, které uvedl následovně: „Matthewe, s těžkým srdcem se loučím. Naše společné chvíle upřímně patří k nejoblíbenějším v mém životě. Bylo mi ctí sdílet s tebou natáčecí plac a nazývat tě přítelem. Vždycky se budu usmívat, když si na tebe vzpomenu, a nikdy na tebe nezapomenu. Nikdy. Roztáhni křídla a leť, bratře, jsi konečně volný. Mám tě moc rád,“ napsal.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš postavu ze seriálu Přátelé podle hlášky? Otestuj své fanouškovské znalosti KVÍZ: Poznáš postavu ze seriálu Přátelé podle hlášky? Otestuj své fanouškovské znalosti 3. října 2023 8:30

Dojemnou zprávu LeBlanc zakončil vtipem a narážkou na děj seriálu Přátelé, pravděpodobně na počest svého přítele: „A hádám, že těch dvacet babek, co mi dlužíš, si necháš.“

Domů
Sdílet
Diskuse