Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Futurino.
25. listopadu 2023 10:30
Čas čtení 1:59
Sponzorovaný obsah

Nebankovní půjčky: Zvyšujeme své životní tempo, ale za jakou cenu?

Nebankovní půjčky: Zvyšujeme své životní tempo, ale za jakou cenu?
Zdroj: Shutterstock / Cast Of Thousands
ZAJÍMAVOSTI FINANCE
Uložit Uložené

V dnešní uspěchané době, kdy nás zdlouhavé čekání na schválení úvěru v bance mnohdy odradí, hledáme rychlejší a jednodušší alternativy. Proto do hry vstupují nebankovní půjčky slibující okamžité řešení finančních potíží, a to bez složité byrokracie.

Může jít o lákavou nabídku, ale je třeba nahlédnout pod povrch a dobře zvážit, zda jsou nabízené výhody skutečně tak slibné, jak se zdají.

Praktická alternativa

Nebankovní půjčky představují alternativu k nabídce tradičních bank. Obvykle nabízí rychlé schválení a snadnější dostupnost peněz. Bez složité byrokracie a dlouhých čekacích dob se mohou zdát jako pohodlné řešení nečekaných výdajů a složitých finančních situací. Ale s volnějšími pravidly přichází i určitá rizika.

FlexiFin: Rychlá nebankovní půjčka

FlexiFin je poměrně dobře známou firmou, i když do roku 2019 působila pod jiným jménem. Společnost vstoupila na trh s nabídkou půjček, které by měly usnadnit životy těm, kteří potřebují rychle dostupné finanční prostředky. Nabízí i poměrně velké půjčky, které si přitom můžete opravdu jednoduše sjednat online.

Společnost má licenci od České národní banky, to znamená, že má oprávnění poskytovat spotřebitelské úvěry. Nicméně i přes zdánlivě příznivé podmínky je důležité být si vědom veškerých kritérií půjčky. Základ je jednoduchý – minimální věk 18 let, občanství nebo trvalý pobyt v ČR, vlastní bankovní účet a doklad o příjmu. Kromě toho je však žádoucí i absence negativní platební historie.

Podmínky jsou poměrně volné, díky tomu je půjčka dostupná široké škále lidí

K dispozici je navíc několik zajímavých doplňkových služeb. Mezi nimi vyniká například „Klidné spaní“ – možnost odložit splatnost o dva měsíce. S tím však souvisí také měsíční poplatek 110 Kč. Tato možnost může být lákavá, ale je důležité zvážit, zda není levnější předcházet finančním problémům než je řešit tímto způsobem.

Doporučeno
Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo 1. března 2024 12:00

Další zajímavou službou je „Presto“ pro expresní vyplacení úvěru. Opět za poplatek můžete získat peníze do tří minut od schválení půjčky. I když taková rychlost je opravdu jedinečná, je třeba mít na paměti jednorázový poplatek a zvážit, zda peníze potřebujete opravdu ihned.

Informační SMS servis, upozorňující klienty na blížící se splátky, je další součástí FlexiFin nabídky. Opět je zde měsíční poplatek. Nabídka služeb je rozmanitá a mnohdy i lákavá. Realita však může být jiná a čekají vás zbytečné finanční výdaje.

ViaSMS: Nabídka nebankovní půjčky

Dalším významným hráčem je evropský poskytovatel krátkodobých úvěrů ViaSMS. Ten láká na možnost první půjčky zdarma. To je lákavé zejména pro ty, kteří hledají okamžitou finanční injekci bez poplatků.

Podobně jako u FlexiFin platí pro ViaSMS minimální věk 18 let, potřeba platného dokladu totožnosti, vlastní bankovní účet, doklad o příjmu na vyžádání a absence negativní platební historie. U těchto služeb lze ocenit zejména rychlost a jednoduchost celého procesu. Je však třeba dávat si pozor na vysoké RPSN a poplatky v případě prodlení.

Při srovnání obou poskytovatelů je důležité brát v úvahu nejenom výši půjčky, ale i doplňkové služby a poplatky. FlexiFin a ViaSMS se snaží oslovit zákazníky nabídkou rychlých půjček, ale každá společnost má své vlastní podmínky a výhody.

Rychlost má svou cenu

Nebankovní půjčky mohou být lákavé pro ty, kteří potřebují okamžitou finanční pomoc. Avšak po bližším prozkoumání podmínek se mnohdy ukazuje, že rychlost má svou cenu. Vysoké poplatky, RPSN a další náklady mohou zákazníky překvapit. Proto je vždy nutné podrobně projít veškeré podmínky. Někdy je totiž lepší hledat jiné alternativní řešení.

Domů
Sdílet
Diskuse