Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2023 v 13:04
Čas čtení 0:42
Radim Šlechta

Desetiletý kluk vyhlásil Applu válku kvůli jednomu emoji. Založil petici za jeho zrušení

Desetiletý kluk vyhlásil Applu válku kvůli jednomu emoji. Založil petici za jeho zrušení
Zdroj: Unsplash/Domingo Alvarez E
NEWS
Uložit Uložené

Nerd emoji je prý nelichotivé k lidem s brýlemi.

„Jsem naštvaný a rozzlobený kvůli nerd emoji,“ napsal v petici desetiletý Teddy. Chlapci vadí, že emoji člověka s brýlemi (🤓) působí urážlivě a nelichotivě. Pomáhá prý vytvořit představu, že lidé s brýlemi jsou všichni šprti. 

„Myslím si, že emoji nerda je urážlivé a uráží všechny lidi na světě, kteří nosí brýle. Myslím si, že lidé, kteří nosí brýle, jsou cool, a bojím se, že lidé, kteří si brýle pořizují poprvé, si budou myslet, že budou vypadat jako králíci nebo krysy,“ píše Teddy v petici.

emoji
Zdroj: Petitiononline/No Nerd Emoji

Podle něj by se emoji mělo přejmenovat na „génius emoji“ s tím, že je potřeba zároveň změnit jeho design na usměvavou tvář. K návrhu přiložil chlapec i ilustrační obrázek.

Jeho petice má v době vzniku tohoto článku přes 800 podpisů a lidé v komentářích vyjadřují chlapci slova podpory. „Podepisuji to, protože nosím brýle a jsem odborník ve svém oboru, takže možná jsem šprt, ale rozhodně nevypadám jako tohle emoji,“ píše jeden z nich.

Domů
Sdílet
Diskuse