Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2023 16:13
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

Únik detailů o nové verzi PlayStationu: Jak výkonná bude chystaná nejsilnější konzole od Sony?

TECH GAMING
Uložit Uložené

Internetem začaly kolovat údajné specifikace PlayStationu 5 Pro. Na co se podle nich můžeme těšit?

O vylepšené verzi herní konzole PlayStationu 5 se mluví a spekuluje už nějakou dobu. Naposledy o ní v září hovořil například známý insider Tom Henderson. Nyní se však na fóru ResetEra objevily údajné specifikace, kterými má nový PS5 Pro disponovat. Nutno připomenout, že se jedná o zatím nepotvrzené informace.

Až o 60 procent větší výkon?

Nový PS5 Pro má být pochopitelně plně kompatibilní s klasickým PS5. To má být zajištěno stejnou architekturou procesoru Zen 2 od AMD s tím, že dynamická frekvence má dosahovat maximální hodnoty 4,4 GHz (oproti 3,5 GHz u klasického PS5).

Doporučeno
Největší herní scam posledních let! Tvůrci katastrofálního The Day Before oznámili zánik studia Největší herní scam posledních let! Tvůrci katastrofálního The Day Before oznámili zánik studia 12. prosince 2023 12:04

Konzole má dále disponovat 16GB RAM GDDR6 o rychlosti 18 GB/s. Výpočetní výkon má dosahovat až 28,67 teraflopu a díky architektuře grafického čipu RDNA 3 má být zajištěn také vylepšený ray-tracing.

PS5
Zdroj: Sony / propagační materiál

Celkově má být konzole až o 60 procent výkonnější a má být schopna upscalovat (tedy dopočítávat do vyššího rozlišení) herní obraz do 4K rozlišení při více než 30 snímcích za sekundu. Bez zmíněného ray-tracingu by pak hry mohly běžet až v 60 snímcích za sekundu. Cena zatím není známa.

Na potvrzení těchto úniků se lidé zeptali právě i zmíněného Toma Hendersona, ten je však nechtěl komentovat. Na to, zda se tyto spekulace a zatím nepotvrzené informace naplní, budeme muset počkat. Sony má údajně v plánu konzoli odhalit v září roku 2024 a na trh ji uvést v listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse