Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. prosince 2023 12:04
Čas čtení 0:58
Ondřej Jarůšek

Největší herní scam posledních let! Tvůrci katastrofálního The Day Before oznámili zánik studia

Největší herní scam posledních let! Tvůrci katastrofálního The Day Before oznámili zánik studia
Zdroj: Fntastic/Mytona
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Survival hra The Day Before skončila ještě dřív, než vůbec plnohodnotně odstartovala. Její tvůrci oznámili, že jim došly peníze a s vývojem musí skončit.

Ještě minulý týden autoři ze studia Fntastic po katastrofálním startu své nové hry The Day Before slíbili, že titul opraví v chystaných patchích. Jenže od té doby uplynuly pouhé čtyři dny a studio rázem na sítích oznámilo, že končí. Tvůrcům prý došly finanční prostředky na to, aby se hře mohli nadále věnovat, a všechny peníze ze hry použijí na splacení dluhů svým partnerům.

Doporučeno
Nejhorší hry a propadáky roku 2023. Tyto hry jsou velkým zklamáním, je mezi nimi i jedna česká Nejhorší hry a propadáky roku 2023. Tyto hry jsou velkým zklamáním, je mezi nimi i jedna česká 27. listopadu 2023 10:00

„Do vývoje hry The Day Before, která byla naší první velkou hrou, jsme investovali veškeré naše úsilí, zdroje a hodiny práce. Opravdu jsme chtěli vydat nové patche, abychom ukázali plný potenciál hry, ale bohužel nemáme finance na to, abychom v práci pokračovali,“ píše studio v prohlášení.

Studio dodává, že na tvorbu hry se od veřejnosti nevybíraly žádné peníze, například prostřednictvím crowdfundingových kampaní nebo předobjednávek. Není však jisté, zda dostanou peníze zpět hráči, kteří si zažádají o refundaci.

„Na hře jsme neúnavně pracovali pět let a lili do ní krev, pot a slzy,“ uvádí tvůrci a zároveň se omlouvají hráčům, které zklamali. Servery však prozatím zůstanou nadále zapnuté.

Hra The Day Before vyšla v rámci předběžného přístupu 7. prosince, okamžitě se na ni však svalila lavina kritiky za to, v jakém tristním stavu se nachází. Autoři hru původně popisovali jako mulitplayerovou online survival akci, většinu ze slibovaných prvků však hra nepřinesla. V tuto chvíli už hra přišla o více než 90 procent aktivních hráčů. Na Steamu už ji není možné zakoupit.

Domů
Sdílet
Diskuse