Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2023 v 9:11
Čas čtení 0:50
Samuel Valent

Lékaři odhalili příčinu smrti Matthewa Perryho. Toto zabilo milovanou hvězdu z Přátel

ZAHRANIČÍ MATTHEW PERRY
Uložit Uložené

Lékaři v Los Angeles potvrdili, že americký herec zemřel po užití anestetika ketaminu.

Oblíbeného herce Matthewa Perryho našli záchranáři bez známek života 29. října letošního roku v jeho domě v Los Angeles. V pitevní zprávě soudní lékaři potvrdili, že Perry se utopil v bazénu a že k jeho smrti přispělo onemocnění tepen a užívání jiných léků. Šlo však o druhotné příčiny, informuje BBC.

Herec podstupoval terapii ketaminem, aby se vyrovnal s depresemi a úzkostí. „Při vysokých hladinách ketaminu zjištěných v jeho posmrtných vzorcích krve by hlavní smrtelné účinky byly z nadměrné kardiovaskulární stimulace a respirační deprese,“ napsal podle Press Association hlavní náměstek soudního lékaře Raffi Djabourian.

Doporučeno
Pohřeb Matthewa Perryho: Posledního rozloučení se zúčastnila hercova rodina i kolegové z Přátel Pohřeb Matthewa Perryho: Posledního rozloučení se zúčastnila hercova rodina i kolegové z Přátel 4. listopadu 2023 v 10:03

Soudní lékař uvedl, že dalšími příčinami Perryho úmrtí byly ischemická choroba srdeční a účinky buprenorfinu, který se používá k léčbě poruch spojených s užíváním opiátů. Utopení bylo uvedeno jako faktor, který přispěl k jeho smrti.

Na vrcholu slávy bojoval Perry se závislostí na lécích proti bolesti a alkoholu, při několika příležitostech navštěvoval rehabilitační kliniky. Ve svých memoárech napsal, že od roku 2001 byl většinu času střízlivý.

Matthew Perry se proslavil hlavně rolí Chandlera Binga, kterého ztvárnil v seriálu Přátelé. Za výkon v tomto seriálu získal také dvě nominace na cenu Emmy a další dvě získal za účinkování v seriálu Západní křídlo. Perry se objevil i ve více filmech, například ve snímku Jen blázni spěchají či Můj soused zabiják.

Matthew Perry
Zdroj: Getty Images/Frederick M. Brown
Domů
Sdílet
Diskuse