Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. prosince 2023 16:30
Čas čtení 2:01
Anna Peclová

Letenky pro plus-size osoby zdarma. Tato aerolinka je miláčkem TikToku

Letenky pro plus-size osoby zdarma. Tato aerolinka je miláčkem TikToku
Zdroj: Wikipedia
ZAHRANIČÍ DOPRAVA DOVOLENÁ TIKTOK
Uložit Uložené

Společnost Southwest Airlines a její zásady týkající se zákazníků s nadměrnou velikostí se staly hvězdou TikToku.

Southwest Airlines je největší nízkonákladová aerolinka na světě, která létá po celých Spojených státech amerických včetně Havaje, do Střední Ameriky i do Karibiku. Její zásady umožňují cestujícím větších rozměrů přikoupit si před cestou další sedadlo, přičemž po skončení cesty jim peníze za místo navíc vrátí.

Tato politika se setkává s velkým ohlasem lidí hlavně na TikToku, jedno z videí například vyzývá všechny letecké společnosti, aby takové pravidlo také zavedly.

„Měla by to být norma. Létání je veřejná doprava a mělo by být pohodlnější a přístupnější pro všechny lidi včetně silných a postižených,“ stálo v popisku videa.

@kimmystyled How to use @southwestair customer of size policy. Southwest is the only airline that allows you a second seat at no extra cost even if the flight is FULLY booked. You HAVE to use it at the departing gate when you start your journey. If you don’t use it going out you cant use it flying back. Go to the departing gate agent and kindly ask them to use the customer of size policy. I’ve done this a dozen times and never had an issue or been denied. They will print you a new ticket + a second ticket to put down on your free seat. You will also be allowed to pre board! Enter the aircraft, get your seatbelt extender, and grab your seat! I place the ticket in the seat next to me. I always take the window seat. If anyone tries to sit it in I kindly let them know I have two seats booked. To be honest I almost never get approached because no one wants to sit in the middle seat next to a fat person on a plane 🙃. I’ve heard from others sometimes southwest will just put customer of size in your account so anytime you approach the main ticket gate you’ll get both your tickets at once but this hasn’t happened to me yet. I think this has to do with how “visibly fat” you are. Public airplanes are public transportation and should be accessible and comfortable for us all. I applaud @southwestair for being the only airline with a fair and humane way of flying fat passengers with dignity. We shouldn’t have to pay for two seats. Seats should be larger for all people including tall and pregnant passengers. Since airlines got deregulated it’s been an ADA nightmare. Airlines should also allow wheelchairs in the cabin esp power wheelchairs. This is an access issue at the end of the day and discriminatory to fat and disabled customers. #southwest #southwestairlines #customerofsize #customerofsizepolicy #plussize #plussizetravel #traveltips #plussizetraveltok #traveltok ♬ original sound - Kimmy

Jae'lynn Chaney, uživatelka TikToku s plus-size postavou, loni v dubnu založila petici, v níž prosazovala, aby všechny letecké společnosti měly „komplexní politiku týkající se velikosti zákazníků, která by upřednostňovala pohodlí a blaho VŠECH cestujících“. Dle CNN Travel získala petice asi 40 tisíc podpisů.

Jiným se tato politika příliš nelíbila, například jednomu člověku, který uvedl: „Myslím, že byste měli dostat sedadlo za nižší poplatek, ale já měřím 190 cm a platím si za prostor pro nohy navíc.“

Anketa:
Měly by pravidlo zavést všechny aerolinky?
Rozhodně!
Nesouhlasím.
Rozhodně!
14 %
Nesouhlasím.
86 %
Domů
Sdílet
Diskuse