Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
18. prosince 2023 v 12:39
Čas čtení 2:16
Vojtěch Vanda

Nejhnusnější jídla na světě podle turistů: Česká vánoční pochoutka skončila mezi nejhoršími

Nejhnusnější jídla na světě podle turistů: Česká vánoční pochoutka skončila mezi nejhoršími
Zdroj: Wiki Commons
GASTRO ČESKO GASTRONOMIE VÁNOCE
Uložit Uložené

Sto lidí, sto chutí. Proč si ale česká vánoční pochoutka zasloužila tak nízké hodnocení, úplně nechápeme.

Všeznalí uživatelé webu Taste Atlas rádi hodnotí zejména nejlepší pokrmy všech druhů po celém světě. Přišlo však také na ty, které pro ně nejsou zrovna dvakrát chutné. A teď nemyslíme nechvalně proslulý australský Vegemite nebo skandinávské slané lékořicové bonbóny. I když na Skandinávii v tomto žebříčku také dojde.

Vybrali jsme pět nejhorších pokrmů podle hodnocení. A k tomu jsme přidali i tematicky vhodnou českou vánoční pochoutku, která se na výsluní také zrovna neumístila.

Gastrožebříčky na uživatelské platformě Taste Atlas jsou založeny na hodnocení lidí, přičemž server rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů nebo takzvaných lokálních patriotů. Jeho cíl je následující: „Propagovat vynikající místní potraviny, vzbudit hrdost na tradiční pokrmy a zvědavost na jídla, která jste ještě neochutnali.“

5. místo – Sklandrausis

Lotyšský kruhovitý koláček, který se v zemi připravuje již od 16. století, se vyrábí z nekvašené žitné mouky a je plněn bramborami a mrkví. Nahoře je možné jej potřít smetanou, což dosud nezní tak špatně. Horší situace nastane, když se následně posype skořicí nebo kmínem. Jíst se má studený k čaji nebo mléku.

4. místo – Kalvsylta

kalvsylta
Zdroj: Wiki Commons

O příčku níž, zřejmě kvůli své konzistenci, kleslo švédské želé zvané kalvsylta. Vaří se ze směsi mletého telecího masa, které se dusí v masovém vývaru spolu s želatinou a kořením. To se následně ochladí.

Doporučeno
Recept na domácí vaječňák jako od babičky. Pokud chceš luxusní verzi, připrav si jednu speciální surovinu Recept na domácí vaječňák jako od babičky. Pokud chceš luxusní verzi, připrav si jednu speciální surovinu 13. prosince 2024 v 13:00

Kalvsylta se podává při vánoční tabuli s červenou řepou, sušenkami, křenem nebo brusinkovým džemem, nakládanými okurkami nebo hořčicí. Splácat tyto věci dohromady jistě není úplně nejlepší pro žaludek.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse