3. místo – Yerushalmi kugel
Bronzová nepopulární pozice náleží pikantnímu jídlu z Izraele. Stačí k němu tenké vařené nudle, které se obalí v karamelizovaném cukru, smíchají se s vejci, olivovým olejem, solí a pepřem. Na pánvi se peče do zpevnění.
Pokrm vynalezený s největší pravděpodobností v Jeruzalémě v 18. století vznikl vlivem evropských Židů, kteří přinesli své tradice do země, a není úplně světově oblíbeným kulinářským dědictvím. V Izraeli je ale běžně dostupný jak na trzích či pekárnách, tak i během svátků.
2. místo – Ramen burger
Napadlo tě, co by vzniklo, kdyby se spojil ramen s burgerem? Američany ano. Respektive Keiza Šimamota, který svůj výtvor prezentoval světu v roce 2013.
Jídlo není pouhým mletým masem v polévce, ale hamburgerem, který má místo housky dvě smažené placky z rýžových nudlí. Maso je poté obvykle dochuceno shoyu omáčkou, kterou v burgeru doplňuje jarní cibulka a rukola. Přestože byl burger zvolen časopisem Time jako jeden ze 17 nejvlivnějších hamburgerů, které kdy byly vytvořeny, u uživatelů Taste Atlasu si oblíbenost nezískal.