Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2023 9:52
Čas čtení 0:46
Radim Šlechta

Zemětřesení ve světě filmu? Tito dva hollywoodští giganti se možná spojí v jednu firmu

Zemětřesení ve světě filmu? Tito dva hollywoodští giganti se možná spojí v jednu firmu
Zdroj: Unsplash/Chase Yi/volně k užití
NEWS WARNER BROS.
Uložit Uložené

Zástupci a zástupkyně Warner Bros. Discovery a Paramount Global jednali o možném sloučení společností.

Dvě velké filmové společnosti Warner Bros. Discovery a Paramount Global se v blízké budoucnosti možná spojí v jednu. V úterý o tom na obědě jednali David Zaslav, výkonný ředitel Warner Bros., CEO Paramount Global Bob Bakish a Shari Redstone, spoluvlastnice Paramount Global. Informace o jejich jednání potvrdil server Variety. Podrobnosti zatím nejsou známy.

Doporučeno
Nejlepší seriály roku 2023 podle redakce Refresheru: Tyhle pecky musíš dohnat Nejlepší seriály roku 2023 podle redakce Refresheru: Tyhle pecky musíš dohnat 18. prosince 2023 14:41

Společnosti zatím možné sloučení uvádí jako předběžné, zároveň si však obě najaly bankéře. Podle Variety hlásil Paramount Global dlouhodobý dluh 15,6 miliardy dolarů ke konci třetího letošního kvartálu, stále se ale jedná o třetinový dluh v porovnání s tím, co má Warner Bros. Discovery (přibližně 43,5 miliardy).

Jejich spojení by údajně mohlo spojit aktiva v oblasti filmu, televize i sportu, čímž by se zvýšily jejich zásahy i provozní efektivita. Usilovaly by také o spojení služeb Max a Paramount+, které by mohlo vytvořit lepší pozici v konkurenčním boji s Netflixem a platformami společnosti Disney. Určité změny by se děly také na poli amerických kabelových televizí.

Z filmového hlediska by obě společnosti získaly část svých úspěšných franšíz, mezi něž patří například Terminator, Mission: Impossible nebo série Kmotr společnosti Paramount Global, na straně Warner Bros. je například celé DC Universum, Pán prstenů nebo Harry Potter

Domů
Sdílet
Diskuse