6. místo
Teď něco pro ty, kteří mají bezlepkovou dietu. Hodnocení 4,4 bodu a šesté místo připadlo italskému torta caprese, čokoládovému koláči bez mouky. Tato specialita italského ostrova Capri se skládá z hořké čokolády, vajec, cukru, mandlí a másla. Vyznačuje se hustou čokoládovou konzistencí a vrstvou moučkového cukru na povrchu.
5. místo
Na páté příčce se s hodnocením 4,4 bodu umístil japonský cheesecake, který je v Japonsku známý pod názvem suflé cheesecake a mimo zemi pod názvem bavlněný cheesecake. Připravuje se tak, že se do dortové směsi (vejce, mléko, cukr, smetanový sýr) vmíchají ušlehané bílky a tato kombinace se poté peče ve vodní lázni. Je nadýchanější než jiné typy tohoto dezertu.
4. místo
Těsně pod stupni vítězů zůstal valašský frgál. Tahle česká pochoutka tradičně vyráběná na Valašsku má na rozdíl od koláčů obvykle průměr kolem 30 centimetrů, je vyrobena z kynutého těsta a posypána sladkou drobenkou. Náplně frgálů jsou takřka výhradně sladké, mezi nejpopulárnější patří makový, tvarohový, povidlový a hruškový.